Pasar al contenido principal

La palla de l'arròs busca el seu lloc al món faller

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, s'han reunit amb Rubén Tortosa i altres científics de la Universitat Politècnica de València per a veure les aplicacions de la palla de l'arròs en l'àmbit faller.

La reunió s'ha celebrat en la Facultat de Belles Arts, on els regidors s'han acostat "per a conéixer i informar-se del treball que es realitza amb els nous materials per a la construcció de falles a partir dels residus de la palla de l'arròs".

No és la primera vegada que s'utilitza aquest material ecològic en l'entorn faller i així, en les Falles de 2018, la Falla Plaça de la Mercè ja va plantar la primera falla experimental feta amb palla d'arròs, a càrrec de l'enginyera química i emprenedora valenciana, Ana Blasco.

Un any abans, la Falla Municipal 2017 ja va incloure diversos ninots fets amb palla d'arròs gràcies al treball de quatre professors de la Universitat Politècnica de València, amb la qual l'Ajuntament va signar un acord de recerca i desenvolupament a través del Centre d'Innovació Les Naus.