Pasar al contenido principal

Unides Podem presenta una iniciativa al Congrés contra la competència deslleial dels cítrics de Sudàfrica

Des de la preocupació per la competència deslleial que pateix el sector citrícola de la Comunitat Valenciana, amb la importació de taronja sud-africana, la diputada d'Unides Podem al Congrés per Castelló Marisa Saavedra, juntament amb la diputada per València Roser Maestro, han registrat unes preguntes al respecte al Ministeri d'Agricultura.

Ara el Ministeri s'haurà de pronunciar per escrit sobre l'ús de pesticides alemanys prohibits per l’UE en les explotacions citrícoles sud-africanes, sobre la competència deslleial que l'admissió d'aquestes produccions a l’UE generen sobre les produccions valencianes, més cares perquè han de complir amb els requeriments fitosanitaris, ambientals i laborals corresponents. També es pregunta sobre quins avanços s'estan promovent des del Ministeri i s'estan produint en el marc de l’UE per acabar amb aquestes pràctiques.

“Els productors i treballadors de les nostres comarques necessiten amb urgència una acció decidida del Ministeri en la seua defensa”, insisteix la diputada castellonenca. I, afegeix, “la salut dels consumidors europeus, el treball digne i la salut dels treballadors valencians i sudafricans, i la cura del medi ambient, també necessiten d'accions fermes i lliures de pressions de les grans empreses, siguen aquestes del sector químic alemany, comercialitzadores citrícoles internacionalitzades o corporacions agroalimentàries internacionals”. “Les bones paraules dels partits polítics són inútils si no es reflecteixen en les iniciatives i els vots a les institucions estatals i europees”.