Pasar al contenido principal

Unes obres de modernització de reg localitzat en la Ribera Altra permetran un estalvi d'aigua de fins a 3 hm³ a l'any

Les obres de modernització a reg localitzat en 1.463 hectàrees de regadiu de la Comunitat de Regants de Masalet a la Ribera Alta permetran un estalvi d'aigua de fins a 3 hm³ a l'any, informa la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

El projecte de transformació a reg per degoteig, que compta amb una inversió de la conselleria de 5,5 milions d'euros i es concentra principalment en les localitats de Carlet, l'Alcúdia i Guadassuar -totes elles a la comarca de la Ribera Alta - beneficiarà a un total de 2.400 regants.

L'execució de les obres, que van començar fa uns mesos, respon a una demanda històrica dels regants que, d'acord amb les previsions, veuran complida i finalitzada en 2022.

El secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez-Mulero, ha visitat l'avanç dels treballs que consisteixen en la construcció de conduccions que proveiran a dos capçals que estaran alimentats per parc fotovoltaic. El sistema automatitzat regarà principalment parcel·les de cítrics i caqui, així com fruiters encara que en menor mesura.