Pasar al contenido principal

Meliana donarà ajudes als seus llauradors afectats per la Covid-19

L'Ajuntament de Meliana (l'Horta Nord) ha decidit convocar ajudes directes, des de hui i fins el 15 d'octubre, per a les persones treballadores -físiques i privades- del sector agrícola que s'hagen vist afectades per la situació de la Covid-19. La decisió senta un precedent important i serveix d'exemple per a que altres localitats facen el mateix.

La quantia total de les subvencions a concedir ascendeix a un import total de 35.000 euros i es repartiran amb uns criteris. Així, les ajudes per a aquelles persones que cultiven terres o comercialitzen productes seran de 100 euros fins a 10 fanecades i de 200 euros de 10 a 20 fanecades. Per cada fanecada addicional es donen 10 euros. La quantitat màxima a percebre per una única persona beneficiària seran 600 euros.

Podran ser beneficiàries qui complisquen els següents requisits:

- Estar donades d'alta fiscal en l'actualitat en el règim especial agrari o assimilat, amb una antiguitat mínima de 6 mesos.
- Estar donat d'alta davant la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agraris (dins del Règim Especial de Treballadors Autònoms, RETA) o assimilat, amb una antiguitat mínima de 6 mesos.
-Trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i/o amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), així com no tindre deute pendent amb l'Ajuntament de Meliana. Aquest requisit ha de complir-se des de la data de presentació de la sol·licitud fins a la data del pagament de la subvenció, en el seu cas.
El compliment de les obligacions tributàries i amb la seguretat social s'acreditarà mitjançant declaració responsable.
La declaració responsable sobre absència de deutes amb la Hisenda Estatal, Autonòmica o Local i amb la Seguretat Social serà comprovada d'ofici per la pròpia Administració.
- No trobar-se incursa en cap de les circumstàncies recollides en l'article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

L'avanç exponencial de la situació d'emergència de salut pública ocasionada pel coronavirus COVID-19 a tot el món, està afectant a molts municipis greument, i està generant una situació extrema, per la qual cosa "es requereix impulsar l'activitat econòmica. Així ho pensa l'Ajuntament de Meliana i per això "atorga liquiditat als sectors productius en general i al sector agrari en particular". La finalitat d'aquestes ajudes és segons fonts municipals la defensa del medi ambient d'una manera indirecta perquè l'activitat agrària és, sens dubte, un dels valors patrimonials i ambientals més importants del municipi.

L'Ajuntament de Meliana agraeix la disponibilitat mostrada pel sector agrícola de la població que des del primer moment de la pandèmia van posar a la disposició de l'Ajuntament els seus mitjans personals i materials per a ajudar a la contenció de l'expansió del virus i a la prevenció en l'aparició de brots en la població. I per això "consideren que el sector agrícola de Meliana mereix una ajuda pública del seu poble per a afrontar aquesta situació extraordinària provocada per la COVID-19".