Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries valencianes pugen un 2,4% fins a juliol

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han pujat en el període de gener a juliol d'enguany un 2,4% i tenen un pes del 18,6% de l'exportació valenciana, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana. 

El total de les exportacions va ascendir  a 18.966,9 milions d'euros els primers set mesos de 2019, la qual cosa representa un increment del 3,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera comunitat autònoma espanyola més exportadora, amb l'11% de les exportacions de l'Estat.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha qualificat de positives les xifres tant d'exportacions com les d'inversions recentment conegudes. "En el primer semestre de l'any, la inversió estrangera productiva rebuda en la Comunitat ha crescut un 6% mentre les exportacions creixen per damunt de la mitjana nacional situada en un 2%".

Així mateix, ha afirmat que la Conselleria d'Economia Sostenible "és sensible a l'esforç que realitzen les empreses per adaptar-se als mercats exteriors" I, per això "continuem treballant per a reforçar el suport a les empreses tant des de la direcció general d'Internacionalització com des de l'Ivace i ajudem a sufragar fins a un 50% les despeses en matèria de promoció exterior".

Parra ha anunciat que "davant la incertesa creada pel Brexit, entre altres la convocatòria del pròxim any contemplarà també despeses d'assessoria per a conéixer els nous tràmits duaners i legislatius referents a Regne Unit amb la finalitat que les empreses valencianes siguen les primeres a conéixer com fer front a la burocràcies i les barreres aranzelàries i no aranzelàries".

Per províncies, València exporta producte valorat en 1599,3 milions d'euros, amb un 15,3% d'increment respecte al mateix període de l'any anterior. Castelló exporta per valor de 667 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 1,9% i Alacant exporta per valor de 471 milions d'euros, amb un ascens del 1,7%.

En l'acumulat gener-juliol, el sector d'automoció registra un augment del 7,2%. Després de l'agroalimentari se situen les semimanufactures no químiques, amb un 2,7% d'augment i un pes del 14,2%. En aquest capítol, els productes ceràmics incrementen les seues exportacions un 2,5%. Els productes químics registren un augment del 3,4%. Els béns d'equip creixen un 9,7% i les manufactures de consum augmenten un 3,8%. Entre els sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana destaca l'augment de les exportacions de moble, amb un ascens del 10,8%, il·luminació amb un 6'3% d'increment i joguets, amb un 8'8% respecte al mateix període de l'any anterior.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 68,1% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un augment del 1,2%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 2.702,9 milions d'euros i un ascens del 7,7%. Li segueix França, amb 2245 milions d'euros i un descens del 8,8%. Regne Unit, en quart lloc, experimenta un increment del 5,2%.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un destacat increment del 20,4% motivat per l'increment del 200% de les exportacions al Canadà després de complir-se una any de l'entrada en vigor de l'Acord de Lliure Comerç entre el Canadà i la UE. Els Estats Units creix un 18,5%. Amèrica Llatina registra un increment del 2,1%. Àsia registra un increment del 1,9% amb el mercat xinés que incrementa les seues compres de productes de la Comunitat Valenciana un 3,8%. Àfrica, per part seua, registra un descens del 2%.