Pasar al contenido principal

L'Associació de Venedors de Mercaflor i Mercavalència participen de nou en la Batalla de Flores

L'Associació de Venedors de Mercaflor amb la col·laboració de Mercavalència organitza de nou el concurs de Calesas engalanades en la tradicional Batalla de Flores de la Gran Fira. Huit floristeries han sigut seleccionades per a convertir en obres d'art nou carruatges que competiran diumenge vinent. L'Associació reuneix empreses majoristes i productores de flor i planta des de fa més de trenta anys en Mercaflor. 

Dilluns passat van tindre ocasió de veure les calesas exposades a la sala de vendes de Mercaflor on van acudir les falleres majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, i el regidor de comerç i cultura festiva Santiago Ballester. Cada florista realitzarà una composició i la pròpia Associació de venedors de Mercaflor participarà amb una calesa adornada només amb plantes. 

Santiago Ballester, nomenat dimecres passat president de Mercavalència, va assenyalar que “parlar de flors a València és parlar de Mercaflor, la seua participació en la tradicional Batalla de Flors demostra la implicació de les empreses del sector en les manifestacions culturals de la ciutat. Suposa a més un excel·lent aparador perquè el públic veja el que els nostres floristes són capaços de fer.”

Per part seua, Estrella Orón, presidenta de l'Associació de Venedors de Mercaflor assegura que “es tracta de huit prestigioses floristeries que han dissenyat amb especial cura cadascuna de les creacions, serà un gran espectacle floral que ningú s’ha de perdre.” 

Les empreses participants i les seues obres són: 

31 – FLORS MONTAÑANA

Títol: Pradera

Artista: Javier Montañana Sanchis

Tipus de flors i plantes: Alium, gerberas, astroemela, mostera, aspidistras...

Explicació: Serà un joc entre el violeta, colors cremes, grocs i verds ornamentals. És una al·legoria a la naturalesa i la seua diversitat de flors i verds, tant en forma com en bellesa. 

32 - ANDRÓMEDA FLORISTERIA CREATIVA

Títol: Nit del foc         

Artista: Débora Rodrigo García

Tipo de flors i plantes: Limonium, verds varis, solidago, etc.

Explicació: Composició floral decorativa estil barroc contemporani. Inspiració en els focs artificials, la nit del foc, les explosions de color. Tradició i contemporaneïtat, decoració barroca i colors fluor. Fusió de la nostra cultura, la moda, l'art, les tendències relatives al color i al disseny. Només amb tècniques sostenibles i flors locals.

33 – PACO MONTAÑANA

Títol: La vida és roses

Artista: Paco Montañana

Tipus de flors i plantes: Roses, gira-sols, roebeline, solidago...

Explicació:  Una al·legoria a l'amor per la vida. El color roig és de la intensitat, de l'amor que hem de tindre a la vida.

34 – JUAN LLUESMA DF

Títol: Grafitis

Artista: Juan Lluesma

Tipus de flors i plantes: Filodendro XL i flors d'estiu

Explicació: Fulles de grans adornades amb taques de color, grafitis i línies coloristes. L'art de carrer crea una explosió de color floral.

35 - MªJOSE FLORS I COSES

Títol: SERENITY

Artista: Maria Jose Lluesma

Tipus de flors i plantes:    Liatris, Limonium, Margarita, Statice, Uniflora, Filodendro, Margalló, Chicozapote, Cordyline, Aspidistra...

Explicació: Utilitzarem els colors morats i liles, relaxants i frescos, combinats amb blancs i verds. Estos colors ens transmeten tranquil·litat, calidesa i sensacions positives.

36 – VITALFLORA

Títol: La vie en rose

Artista: Lola Vara

Tipus de flors i plantes: Eucaliptus, yedra, crisantem...

Explicació: És una cuacada d'ullet a la felicitat. Malgrat que un passe algun problema, tot se soluciona. També és un reflex d'autoestima.

37 - FLORISTERIA QUICO MORET

Título: Foc i flama

Artista: Francesc de Paula Martínez

Tipo de flors i plantes: Roses, anturio, margarides...

Explicació: Què serien les falles sense el foc? Composició floral de colors forts i representatius de la flama: roig, taronja i groc. Ens recorda "la cremà" amb esta creació.

38 – EVENTS FLORATROPIC

Títol: Mediterrani

Artista: Amparo Prats i Mayte Prats

Tipus de flors i plantes: Roses blanques, blat, mini crisantems grocs... 

Explicació: Calesa que representa la Senyera, la corona de la Verge, el centenari i la paleta de colors i el seu pinzell, de Sorolla. A més de l'arena fina i blanca i el blau del cel i les ones: el Mediterrani.

39 – ASSOCIACIÓ VENEDORS DE MERCAFLOR

Títol: Pradera

Artista: Paco Montañana

Tipus de flors i plantes: Portulaca, orquídies, palmera raphys, syngonium...

Explicació:  Realització de la calesa amb plantes del terreny que ens porta a la frescor de la pradera. Juguem amb els colors blaus, blancs i verds.