Pasar al contenido principal

La VI edició de la campanya 'El Nadal és valencià tindrà una exposició de "Productes de la terra"

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha animat a la ciutadania, durant la presentació de la VI edició de la campanya 'El Nadal és valencià', a consumir productes valencians per a donar suport a la recuperació econòmica i emocional, així com a gaudir de les festes nadalenques amb "alegria responsable".

En el transcurs de l'acte, celebrat al Palau, el responsable de l'Executiu valencià ha fet referència al lema de la campanya 'El Nadal és valencià' per a referir-se a la gran quantitat de productes amb denominació d'origen valenciana que seran presents aquest Nadal en la majoria de les llars. Ha recordat així, per exemple, que la Comunitat és la primera productora de joguets i que el 60% del torró que es comercialitza procedeix del territori valencià.

"Necessitem que 2022 siga l'any de l'esperança, i pot començar amb aquest Nadal, que és valencià", ha dit el president, que ha subratllat el símbol de retrobament emocional que aquestes dates representen, especialment després dels durs moments viscuts amb la pandèmia, i ha apel·lat a la "serenitat" i la "prudència" per a gaudir de les festes amb "alegria responsable".

La campanya 'El Nadal és valencià' és una iniciativa de la Generalitat per a fer costat als sectors productius de la Comunitat Valenciana, a la qual s'han adherit diferents entitats i associacions relacionades amb la indústria i la tradició de la terra. A totes elles, el president de la Generalitat els ha agraït la seua implicació en la campanya i la seua contribució perquè la Comunitat Valenciana siga coneguda fora de les nostres fronteres.

L'acte ha servit també per a donar a conéixer les activitats amb les quals la Generalitat pretén acostar el Nadal als valencians i valencianes i que tindran lloc en diferents espais de les tres províncies, entre les quals destaquen l'exposició 'Productes de la Terra', jornades de portes obertes per a visitar el Palau de la Generalitat, concerts i contacontes.

Així ho ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, que ha subratllat que 'El Nadal és valencià' és "molt més que una campanya", perquè reflecteix el suport de la Generalitat als productes nadalencs amb segell valencià, així com als gremis i comerços, "que també són una part fonamental de l'economia" de la Comunitat Valenciana.

Després de la presentació de la campanya, el president de la Generalitat ha recorregut l'exposició 'Productes de la terra', que forma part de la programació nadalenca i que albergarà el Saló Daurat del Palau de la Generalitat fins el pròxim dia 7, i s'ha procedit a l'encesa de les llums de Nadal del Palau. A més, s'ha pogut gaudir de l'actuació del cor universitari Sant Yago.

Programació

Les portes del Palau de la Generalitat estaran obertes per al gaudi de la ciutadania fins al 9 de gener de 2022 i al seu Pati Gòtic està previst, per al 22 de desembre, el concert del Conservatori Professional de Música de València; el 23 de desembre, el de Dani Miquel. En eixe mateix escenari s'oferirà el 26 de desembre el concert d'una banda de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i per al 28 de desembre s'ha organitzat una activitat de contacontes a càrrec d'Eva Andujar i Carles Cano.

A Castelló de la Plana, el 26 de desembre se celebrarà un concert d'una banda de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en Plaza de les Aules; el 27 de desembre, Carles Cano i Felip Kervarec realitzaran una activitat de contacontes a la Casa dels Caragols; el 28 de desembre, també a casa dels Caragols, actuarà Purpura Pansa dansa, i el 30 de desembre ho farà Dani Miquel en el mateix lloc.

Finalment, la Generalitat ha previst a Alacant per al dia 22 de desembre una actuació de Dani Miquel en el Teatre Arniches; el 28 de desembre una banda de música de Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana actuarà a Torrevieja i el dia 29 Almudena Francés i Carles Cano realitzaran una activitat de contacontes a la Biblioteca de la Generalitat.