Pasar al contenido principal

La DOP Carxofa de Benicarló rebrà una subvenció de la Diputació per a canviar els plançons afectats pel fong verticillium i recuperar la producció

La Diputació Provincial ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de la ‘Carxofa de Benicarló’ per valor de 57.000 euros, que ajudaran a pal·liar el minvament de rendiment en la producció d'aquesta hortalissa observada en les últimes campanyes a causa del verticillium, un fong que ataca a les arrels de la planta, provocant una menor producció i la disminució de la qualitat.

La signatura del conveni ha sigut fruit de les reunions mantingudes pel president del Consell Regulador, Francisco Lluch; representants de la DOP; el president de la Diputació, José Martí; el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i la diputada provincial i alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. En aquest sentit, és important recordar la visita realitzada el passat 22 de gener del present any a les instal·lacions de Benihort pel president Martí, el diputat Pérez i l'alcaldessa Miralles, on van ser rebuts pels responsables de la cooperativa i pel president de la DOP. Francisco Lluch.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha posat en valor la ‘Carxofa de Benicarló’, que és ‘’un dels nostres productes més emblemàtics’’, i ha afegit que aquest suport resultarà útil als agricultors ‘’perquè podran canviar el plançó i frenar la malaltia de la verticilosis i recuperar els nivells idonis de producció".

Amb aquesta subvenció el Consell Regulador també podrà realitzar activitats de control i promoció mitjançant la contractació d'un treballador que s'ocuparà de desenvolupar activitats de director tècnic i responsable de qualitat per a potenciar i promocionar la Carxofa de Benicarló.