Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i el CSIC uneixen forces per a aprofundir en la investigació en l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal

La Diputació Provincial de Castelló i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han unit forces per a instrumentar dues beques pressupostades en un total de 6.400 euros destinades a la investigació aqüícola en l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal (IATS-CSIC Ribera de Cabanes).

Aquest conveni permetrà a les estudiants Sara Ferrando i Marina Pobla endinsar-se a la investigació en aqüicultura. La primera serà supervisada per la doctora Alicia Felip i se centrarà en la comparació dels patrons d'expressió gènica a nivell gonadal en mascles i femelles de llobarro, atenent el seu estat de maduresa sexual. Per part seua, la segona estudiant serà verificada pel doctor José Miguel Cerdà i recolzarà en estudis sobre la resposta a l’estrès en els peixos.

La diputada de Medi natural, María Jiménez, ha visitat les instal·lacions del IATS per a conèixer de primera mà la labor científica que es realitza. En aquest sentiti, ha destacat que el suport mostrat als joves per totes dues institucions ‘’per a endinsar-se en el camp de la ciència i la investigació aqüícola és fonamental per a l'avanç de la nostra societat’’. Jiménez ha assegurat que la província compta amb ‘’centres pioners d'investigació que hem de reconèixer i secundar per a complir els objectius de protecció del medi ambient i la biodiversitat’’.

Cal destacar que des de 1972 la Diputació provincial de Castelló i el CSIC mantenen una fructífera col·laboració, que ha donat lloc a la potenciació de les activitats d'investigació en aqüicultura d'espècies marines en l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal. Existeix un mutu interès en la continuació i ampliació de la citada col·laboració, especialment en l'escenari actual de potenciació de la I+D+i com a eina per al futur desenvolupament de la societat.