Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló adjudica el contracte per a la captació de projectes que permeten accedir a fons europeus i reactivar la província

La Diputació de Castelló ha adjudicat per 105.197 euros l'assistència tècnica integral per a la identificació de projectes susceptibles de ser cofinançats a través dels Fons Europeus de Recuperació a Auren Consultors SP SLP. Així ho ha anunciat el president José Martí, qui ha explicat que es tracta d'una empresa externa que compta amb la capacitació professional i l'experiència requerides per a escometre amb èxit la labor de captació que se li encomana. La duració del contracte és de dotze mesos, encara que pot prorrogar-se anualment fins a un màxim de quatre anys.

L'objectiu que es persegueix és que la Diputació participe en projectes que puguen beneficiar als pobles de la província, raó per la qual l'empresa adjudicatària s'encarregarà de realitzar una labor de vigilància permanent per a detectar projectes d'interés i buscar línies de finançament per a aquests. També formarà part de la seua comesa el seguiment i la justificació dels projectes aconseguits.

La captació de fons europeus és segons Martí "una prioritat" per a la Diputació de Castelló, raó per la qual "estem treballant perquè la nostra província puga beneficiar-se d'ells, posant, com sempre, la mirada de manera especial als pobles més xicotets, que són els més més necessiten el suport de la Diputació". "La nostra aspiració", ha afegit, "és que els Next Generation EU constituïsquen una vertadera oportunitat per a l'interior de la província de Castelló, per a reactivar la província de Castelló".

En similars termes s'ha pronunciat el diputat de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, qui ha destacat "la importància de contractar aquest servei de secretari tècnic que tindrà unes funcions transformadores per als fons europeus, amb la detecció de projectes i adequació i elaboració del Pla Estratègic de Formació, que comptarà amb coordinació del servei de la Diputació de Castelló", ha expressat Ferrando.