Pasar al contenido principal

La cooperativa Benihort bat el rècord de facturació en 2020 amb més de 47 milions d'euros

La Cooperativa de Benicarló ha fet balanç de l'any 2020 marcat per la pandèmia del Coronavirus i que ha portat a Benihort a registrar una xifra rècord de facturació, 47 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement d'un 13,42%. L'aposta per continuar subministrant durant aquest difícil període fruites i hortalisses de qualitat, sanes i amb total garantia va marcar un any en què l'empresa benicarlanda va adoptar importants mesures de seguretat i higiene en camp, magatzem i oficines.

El director general, Guillermo Edo, es referia al passat any com “un exercici històric per a Benihort. En termes econòmics, hem aconseguit una facturació rècord amb més de 47 milions d'euros. I en l'àmbit de la gestió, hem fet front a una crisi sanitària, sense precedents, en la nostra trajectòria com a cooperativa”.

Les diferents àrees de Benihort van créixer en el 2020. En el cas de la producció hortofructícola destaquen les 66.817 tones de fruites i hortalisses. “Pel que fa a les hortalisses, augmentem la producció, encara que els preus van ser més baixos. Per contra, es va disminuir la producció de cítrics pel minvament d'algunes varietats, però en aquest cas els preus van ser més alts”, descriu Edo. Del servei hortofructícola de la cooperativa de Benicarló destaca també la producció ecològica de cítrics i algunes hortalisses com a carxofa, meló d'Alger, tomaques o bròcoli, una iniciativa que va prenent un pes específic en els últims anys.

La resta d'àrees: transports, llavorer subministraments, degoteig, gasolinera, supermercat i la botiga en línia, també van aconseguir avançar en resultats, per la qual cosa el balanç de l'any 2020 per a Benihort ha sigut positiu.

Gran esforç Covid

El director general de la cooperativa va aprofitar també per a recordar la gran faena, en matèria de prevenció i seguretat, dut a terme durant el confinament per part de socis i empleats. “Des del primer moment de la crisi, el nostre objectiu va ser salvaguardar la salut dels nostres socis i treballadors per a evitar el tancament dels nostres magatzems i activitat. Creem protocols de seguretat sanitària, grups bambolla, desinfecció d'instal·lacions, subministrament d'EPIs, etc. El nostre esforç estava dedicat a subministrar aliments, en uns moments, veritablement crítics, amb una demanda en tota Europa presa del pànic per temor al desproveïment”.

Benihort va realitzar el balanç de l'exercici 2020, l'any en què celebra els seus 75 anys com a empresa, per la qual cosa va tancar l'assemblea presentant un vídeo commemoratiu que mostra l'esperit treballador i incansable dels socis i sòcies de la cooperativa de Benicarló. El seu desig, continuar acostant durant molts anys més, a través del seu model cooperatiu, el millor de les terres del Baix Maestrat als principals mercats nacionals i europeus.