Pasar al contenido principal

Jornades Rebrots d’Arrel i Mercat de la Terra a Castelló: recuperació dels cultius tradicionals per a una agricultura de futur

Agricultors, consumidors, experts i investigadors han compartit experiències aquest cap de setmana a Castelló per a recuperar els cultius tradicionals per a avançar cap a una agricultura de futur en el congrés estatal de Rebrots d’Arrel, unes jornades organitzades per Connecta Natura amb el suport de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló. La iniciativa s'ha vist acompanyada aquest dissabte amb un Mercat de la Terra, que ha reunit productes artesanals i ecològics de les comarques de Castelló

Ponències, tallers d'empelts, taules redones, degustacions, activitats per a xiquets i xiquetes. Un programa ple d'activitats dirigit als públics. Productes locals, l'agricultura i ecologia han sigut els protagonistes en Rebrots d’Arrel en el Congrés desenvolupat en el Menador i la plaça Hort dels Corders.

“Rebrots d’Arrel s'ha convertit en un punt de trobada per a reforçar les sinergies entre productors i consumidors i avançar cap a una producció agroecològica i hàbits de consum de temporada, proximitat i saludable”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“Cal plantejar una agricultura de futur i per a fer-ho fa falta creativitat i originalitat. ‘Les varietats no sols somie un recurs que ens ajuda a frenar el canvi climàtic, sinó que formen part del nostre patrimoni cultural i de la nostra identitat’ comenta David Navarro, membre de Connecta Natura.

Important afluència de públic

Ahir dissabte va tindre lloc, dins del programa d'activitats, el Mercat de la Terra, en el qual es pot adquirir vermut artesà, olis de varietats locals, crema de garrofa, patés vegans d'ametla, vins i formatges de pastor.