Pasar al contenido principal

El Ple de l'Ajuntament de València demanarà la modernització de les infraestructures de reg de la Séquia Reial del Xúquer per millorar l'estat de l'Albufera

El pròxim Ple Municipal de l'Ajuntament de València abordarà el cabal ecològic que l’Albufera necessita mitjançant una moció que demanarà la modernització de les infraestructures de reg de la Séquia Reial del Xúquer. La intenció és que siga una declaració institucional que obtinga el suport de tots els grups municipals. 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “en les últimes dècades hi ha hagut una pèrdua progressiva en l’entrada d’aigua en l’Albufera. Fins als anys ’80 entraven fins a 350 hectòmetres cúbics anuals mentre que, en molts anys de sequera i fora del període de cultiu de l’arròs, no n’entra pràcticament”. Segons el regidor, “depenem només de les pluges”.

Per això, segons el responsable de Devesa-Albufera, “en el pròxim Ple proposarem una moció per donar suport a la modernització dels regadius de la Séquia Reial del Xúquer perquè eixa modernització ens permetria estalviar una quantitat important d’aigua que podrà destinar-se com a reserva ambiental per al Parc Natural”. Segons el vicealcalde, “es parla que, quan estiga completada esta modernització, es generarà un estalvi d’entre 25 i 30 hectòmetres cúbics d’aigua anuals, que podrien servir com a reserva ambiental durant els mesos de tardor-hivern, que és quan més pateix el llac per no rebre els sobrants del cultiu de l’arròs”.

Sergi Campillo matissa, no obstant, que “des de l’Ajuntament de València també volem donar suport a la modernització de les infraestructures de reg perquè sabem que és un estalvi d’aigua i perquè és important per a la mateixa Séquia Reial, a més de permetre garantir una quantitat anual d’aigua per al nostre parc natural”. Per tots estos motius, continua el regidor, “en el pròxim ple proposarem una moció per a donar suport a la modernització d’estes infraestructures que esperem que siga recolzada per tots els grups municipals, ja que els grups de l’oposició ja tenen la proposta damunt de la taula”.