Pasar al contenido principal

El Pacte Plana Alta Nord aprova constituir un consorci per dinamitzar el territori

Els integrants del Pacte Territorial per al Desenvolupament Local i l'Ocupació de la Plana Alta Nord han celebrat aquest dijous 3 de desembre a Benlloc una reunió on s'ha aprovat per unanimitat la creació d'un consorci i designar l'equip de redacció dels seus estatuts. Amb la creació d'un consorci gestor es pretén afavorir la creació d'ocupació i el desenvolupament econòmic, empresarial i social del territori.

La tècnica del Pacte Territorial Plana Alta Nord, Olga Monferrer ha presidit l'acte on ha assenyalat que «amb aquesta nova forma jurídica comptem amb més ferramentes per a dinamitzar el territori».  A la reunió han assistit l'alcalde de Benlloc Angel Ribes, la regidora de Benicàssim Vanesa Batalla, l'alcalde de la Serra d'en Galceran Juan Carlos Mateu, l'alcaldessa de les Coves de Vinromà Mónica Nos, la regidora d'Orpesa Araceli de Moya, el regidor de la Vall d'Alba Andrés Gual, el regidor de Vilanova d'Alcolea Rogelio Bellés, Natacha Jiménez de CCOO-PV i José Luis Tena d'UGT-PV. Per part de Torreblanca ha assistit l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) Vicent Sanz. A l'acte també s'han sumat Luisa Alama de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I i els AODL dels ajuntaments del Pacte. Cabanes ha delegat el seu vot i la Torre d'en Doménec ha excusat la seua assistència.

A l'acte també s'ha presentat la nova marca i les línies estratègiques de La Niuada, el centre d'emprenedoria social del Pacte Territorial de la Plana Alta Nord finançat per LABORA. El tècnic de relacions territorials de La Niuada, Isaac Lara ressalta que «l'objectiu del nostre centre és la creació d'empreses amb triple valor: el social, l'ambiental i el financer». El centre ofereix els serveis d’assessoria en la creació d’empreses socials, la impartició de tallers en economia social i emprenedoria sostenible i l'obertura d’un espai de treball coworking ubicat a la seu de Benlloc.