Pasar al contenido principal

El Consell de l'Horta posa en marxa la unitat de dinamització agrària amb cinc agents

El Consell de l'Horta, a través de la Conselleria d'Agricultura, ha posat en marxa la unitat de dinamització de l'Horta de València. Un servei format per cinc agents que a partir d'ara seran "els ulls i les oïdes" del Consell de l'Horta sobre el territori.

La consellera i presidenta del consorci, Mireia Mollà, ho ha anunciat durant la seua participació en el ple de l'òrgan executiu del Consell de l'Horta celebrat en l'Alqueria del Moro, seu de l'entitat, assenyalat que el servei opera en l'àmbit de l'Horta des del passat 1 de febrer,

La unitat d'Agents de Dinamització Rural (ADR) del Consell de l'Horta de València atén les necessitats de les persones que es dediquen a l'agricultura, realitza el seguiment de les infraestructures (séquies, camins i instal·lacions d'ús públic) a més d'afavorir la participació i les experiències compartides de desenvolupament rural entre administracions.

Mollà ha explicat que els ADR s'encarreguen de la interlocució amb la resta de professionals del territori com a agents mediambientals, guardes rurals o tècnics municipals per a consensuar, un protocol de coordinació i elaborar un mapa territorial de casuístiques sobre la seguretat.

Deuran, així mateix, identificar les terres en desús i inventariar els camins, sendes, horts urbans, itineraris recreatius o zones d'oci. En matèria d'infraestructures les funcions inclouen fer un seguiment de l'estat i manteniment de les séquies.

El gerent del Consell de l'Horta, Miquel Jordà, ha destacat "el caràcter vertebrador dels ADR que permetran tindre un diagnòstic íntegre, sent el primer pas per a donar resposta a les necessitats de les persones agricultores, de les explotacions i del teixit social d'aquest paisatge agrari únic reconegut per la FAO en 2019.

El Consell de l'Horta, a més, ha signat un conveni amb la fundació CEAM per a col·laborar en matèria científic-tecnològica, manté els grups de treball per a definir i articular la marca de productes de proximitat de l'Horta i impulsa un projecte per a millorar l'eficiència del reg tradicional i el potencial del patrimoni agrícola.