Pasar al contenido principal

Castelló promou aquest estiu un ampli programa d'activitats d'educació ambiental

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha previst aquest estiu un ampli programa d'activitats ambientals per a implicar la ciutadania en la cura del terme i posar en valor paratges com la Marjaleria i el litoral. Així, el departament que dirigeix Fernando Navarro ha organitzat les “Nits de rates penades” al Molí la, anellaments científics d'aus i tallers a la platja.

“Des de l'Ajuntament posem a la disposició de la ciutadania una sèrie de tallers i activitats perquè conega la important riquesa ambiental del nostre terme i continuar avançant en hàbits sostenibles per a fer front al canvi climàtic”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El Molí la Font sera escenari de tallers d'educació ambiental amb la col·laboració de la Fundació Limne, amb jornades sobre rates penades, sobre tortugues invasores i inspecció de rius. Les Nits de rates penades tindran lloc al Molí la Font els dies 22 de juliol i 20 d'agost, a partir de les 21 hores. S'estudiaran les rates penades del lloc, que acull una de les colònies més importants d'Europa, amb estacions d'escolta amb detectors de ultrasons.

Les activitats sobre tortugues invasores seran el 9 de juliol i 7 d'agost a partir de les 10.30 hores. La inspecció de rius serà el 4 de setembre a les 10.30 hores. Les inscripcions es realitzen en el correu electrònic participa@limne.org.

Per part seua, el Grup Au d’Ornitologia desenvoluparà al juliol i agost observacions i censos d'aus als parcs Rafalafena, Mèrida, Boera, Carmen Albert i Marjaleria. Des de les 06.45 a les 11 hores. Al juliol els dies 1, 8, 15, 22 i 29, i a l'agost, 5, 12, 19 i 26.

Finalment, amb el suport del Centre d’Estudis la Bruixola, es duran a terme els divendres de juliol, agost i primera setmana de setembre tallers ambientals a les platges amb l'objectiu de donar a conéixer la petjada ecològica de l'activitat humana, fomentar el reciclatge i la reutilització i posar en valor la biodiversitat del Mediterrani. Seran a la platja del Pinar enfront del Pingüins els dies 1 i 22 de juliol, el 12 d'agost i el 2 de setembre. Enfront del restaurant l'Ona, els dies 8 i 29 de juliol, i el 19 d'agost. I enfront del Planetari els dies 15 de juliol i 5 i 28 d'ag