Pasar al contenido principal

Castelló continua promovent l'alimentació saludable i consum de productes locals i de temporada en Construint i Alimentant Alternatives

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló culminaran la setmana vinent les Jornades Construint i Alimentant Alternatives subratllant la importància d'avançar en polítiques que fomenten una agroecologia de proximitat i la sobirania alimentària i la recuperació del paisatge, solucions que es presenten com a essencials per a garantir una alimentació sostenible, mitigar la crisi climàtica i ajudar a reactivar el sector primari.

 



El dimarts 23 de novembre hi haurà una conferència amb el títol “sobirania alimentària i biodiversitat. Alimentar, conservar i sostindre”. Intervindran Sarai Fariñas, tècnica de projectes del Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI), i María Sánchez, ambientòloga i especialista en restauració d'ecosistemes. Será a les 18.30 hores al Espai Cultural del Menador.

Fariñas reflexionarà sobre la importància d'una alimentació saludable i de temporada com a manera de propiciar hàbits més sostenibles i ajudar a la recuperació de l'activitat agrària, mentre María Sánchez tractarà el vessant de la renaturalització del paisatge agrari que comporta l'aposta per la producció agroecològica i de proximitat.

 

La següent cita serà el dissabte 27 de novembre amb una demostració culinària de productes locals de temporada de la mà de la xef Cristian Ruiz. Serà d'11.30 a les 14.00 hores en la Cambra Agrària. Per a aquesta activitat es requereix inscripció prèvia en transicioecologica@castello.es .