Pasar al contenido principal

Agricultura impulsa 28 projectes en el marc del GALP de la Safor-Albufera per a millorar l'economia de les comunitats pesqueres

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat hui durant la trobada de treball que ha mantingut amb els responsables de la Confraria de Pescadors de Gandia "la repercussió tremendament favorable per a les economies pesqueres" que tenen les accions enquadrades en el marc dels anomenats GALP (Grups d'Acció Local del Sector Pesquer).

Mollà, que ha acudit acompanyada pel secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana, ha explicat que en aquests moments, i en virtut de l'impuls financer del departament que dirigeix, s'estan desenvolupant un total de 28 projectes adscrits al GALP de La Safor.

"Amb aquesta mena d'accions -ha subratllat la consellera Mollà- el que es busca no és una altra cosa que millorar les condicions de vida de les comunitats vinculades a l'activitat pesquera d'una manera o altra i per això mateix és necessari posar en valor la importància estratègica que tenen".

En aquest sentit, el secretari autonòmic Llanes ha aprofundit en eixa afirmació en apuntar que "els projectes susceptibles d'acollir-se a la classe d'ajudes contemplades en els GALP inclouen tot un ventall de possibilitats que poden anar des d'obres de condicionament d'infraestructures fins a campanyes de promoció turística o gastronòmica".

Efectivament, algunes de les accions previstes, o ja en fase de desenvolupament, no se circumscriuen a l'àmbit estricte de la pesca i entre les mateixes es troben la disminució de l'impacte ambiental de l'hostaleria de Gandia, la recollida de residus marins en l'àrea de pesca de la confraria de la capital de La Safor, la instal·lació d'energia fotovoltaica en les instal·lacions dels pescadors gandienses o l'adequació del magatzem museu Casa de la Mar.

Els 28 projectes ja al·ludits es beneficien de subvencions de la Conselleria d'Agricultura per un import global de 344.318 euros, mentre que per a les sol·licituds per part del GALP de La Safor que puguen rebre's enguany la conselleria ja ha posat en marxa una línia d'ajudes dotada amb més de 500.000 euros.

El Grup d'Acció Local Pesquer de La Safor -també conegut com a Gandia-l'Albufera- està integrat per quatre municipis pertanyents a tres comarques: Gandia (La Safor), Silla i Catarroja (L'Horta Sud) i El Palmar (pedania de València). En aquest mateix GALP també està inclosa la pesca tradicional de l'Albufera.