Pasar al contenido principal

Catarroja s'adhereix a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana i la seua marca L’Exquisit Mediterrani

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat aquest dilluns el Port de Catarroja, per a asistir a la primera edició del Concurs Professional d´Allipebre, que se celebra en el marc de la 50a edició del Concurs Internacional d'Allipebre de Catarroja.

Per primera vegada, el concurs suma una dimensió professional, on 25 xefs han competit en dues categories per cuinar el millor plat a partir d'una de les receptes més tradicionals de l'Albufera.

Allí, Francesc Colomer i l'alcaldessa del municipi, Lorena Silvent, han signat el compromís d'adhesió de Catarroja a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L´Exquisit Mediterrani’, que compta ja amb més de 100 entitats i destinacions turístiques de la Comunitat adherits.

Un distintiu turístic que té com a finalitat la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte gastronòmic.

Colomer ha volgut ressaltar que “Catarroja fa una labor formidable per a la recuperació d'un relat gastronòmic molt lligat al territori, a la cultura i al patrimoni”; al mateix temps que ha destacat l'espai excepcional que acull el Concurs Internacional d´Allipebre, “com és l'Albufera i tots els valors que aporta, com a producte, paisatge i sostenibilitat”, ha afegit.

Així mateix, el titular de Turisme ha expressat el seu respecte i admiració per “tot l'ecosistema natural i humà que fa possible exaltar aquests principis en aquest concurs”, que compleix mig segle i que el mes de juny passat va obtindre el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Autonòmic.