Pasar al contenido principal

València celebra el Dia Internacional del Canvi Climàtic amb un joc d'escapada i altres activitats per a tots els públics

L’Observatori del Canvi Climàtic de l'Ajuntament de València, que ha organitzat tallers lúdic formatius per l’alumnat de la Universitat Popular i per membres de les comissions falleres, també ha organitzat activitats obertes a tots els públics, com per exemple un joc d'escapada (escape room), “perquè els participants coneguen què és el canvi climàtic, les seues causes, les seues conseqüències i les possibles solucions”.

Ho ha anunciat el regidor d'Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, en el marc de la celebració del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, que se celebra hui a tot el món, “des que així va instaurar-ho Nacions Unides per a conscienciar de la necessitat d'actuar davant els grans danys que s'estan generant a conseqüència del canvi climàtic en tot el planeta”.

El regidor, que ha recordat que “el canvi climàtic no és una cosa que afecte només els pols del planeta o a les selves tropicals… o que calga combatre des de despatxos a Nova York o en reunions a París”, ha destacat que l'Ajuntament disposa des de juny de 2012 de l’Observatori del Canvi climàtic, “un centre educatiu i divulgatiu per a conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la problemàtica del calfament global”.

“És clar que el canvi climàtic ens afecta a València, on ja patim onades de calor i fenòmens meteorològics extrems. I tots podem i hem de posar de la nostra part per a mitigar els seus efectes, i per a adaptar-nos a ells”, ha afegit l’edil en assegurar que “en la nostra vida quotidiana, totes les nostres accions compten, i l’Observatori del  Canvi Climàtic de València és una eina que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania per a acompanyar la població en esta presa de consciència”.

Falles i Universitats Populars

Per això, tal com ha explicat Alejandro Ramon, “coincidint amb esta data, l’Observatori del Canvi Climàtic ha començat les seues activitats concertades amb la Universitat Popular amb la visita de la Universitat Popular de Morvedre, del barri de Saïdia, i el seu taller ‘El canvi climàtic en viu’”. Al llarg del curs escolar les nou universitats populars participaran de diferents activitats de l’Observatori Municipal, sumant-se així al calendari d'activitats que ja es realitzen en altres centres educatius de la ciutat.

Així mateix, l’Observatori del Canvi Climàtic ha iniciat la col·laboració amb les agrupacions falleres que desitgen rebre xarrades o albergar algunes de les activitats que ofereix este servici municipal que gestiona la Fundació València Clima i Energia. La primera serà la falla Borrull-Socors, que el dissabte 29 d'octubre albergarà en el seu casal del barri del Botànic el taller “Les teues Decisions Compten” per a aprendre a reduir la petjada de CO₂.

A més, l’Observatori del Canvi Climàtic ofereix de dilluns a dissabte visites d'accés lliure i gratuït, així com visites guiades concertades a la seua exposició permanent situada al carrer de Doctor Lluch, número 60, al barri del Cabanyal.

Per a grups, l’Observatori proposa diferents activitats i jocs interactius per a conscienciar a la ciutadania sobre l'emergència climàtica, el reciclatge, l'alimentació i l'ús racional dels recursos energètics o de l'aigua. Així, entre les diferents activitats que duen a terme tècnics i educadors mediambientals s'ofereix participar en un joc de rol o en un joc d’escapada interactiu per a aprendre i divertir-se, al mateix temps que es pren consciència de l'efecte que tenen sobre el planeta i sobre el nostre propi entorn les nostres accions quotidianes.

Per a concertar una visita o informar-se sobre les diferents activitats que s'ofereixen al llarg de l'any poden posar-se en contacte mitjançant el telèfon 667 611 543, en www.climaienergia.com o correu a observatori@climaienergia.com