Pasar al contenido principal

Quasi 47.000 persones presenten a la Comunitat Valenciana la sol·licitud única d'ajudes de la PAC

Un total de 46.998 persones (48.555 l'any passat) agricultores i ramaderes de la Comunitat Valenciana han presentat la sol·licitud única per a rebre els fons de la Política Agrària Comuna (PAC), informa la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Continua la tendència a la baixa i hem passat de les 54.219 sol.licituds de 2018 a la xifra d'enguany.

La directora general de PAC, Maite Chàfer, ha destacat el gran esforç i professionalitat del personal tècnic de la Conselleria, així com de les entitats col·laboradores, per a tramitar tots els expedients davant la dificultat generada per la declaración de l'estat d'alarma i les restriccions de mobilitat que han dificultat l'atenció presencial.

Chàfer ha destacat que el període de captura s'ha desenvolupat amb normalitat malgrat que l'emergència sanitària i ha valorat molt positivament la modernització de l'aplicació informàtica de captura de sol·licituds incorporada l'any passat per a afavorir la tramitació telemàtica sense incidències.

La Comunitat Valenciana, a més, avança liderant el control de superfícies per monitoratge d'imatges satèl·lits que a partir de 2021 serà la tècnica majoritària i a partir de 2022 substituirà els actuals controls sobre el terreny.

En aquest sentit la directora general ha informat que la setmana vinent es reunirà amb les entitats col·laboradores per a comentar l'aplicació del monitoratge 2020 en el territori de la Comunitat.

Del total de sol·licituds presentades, 16.180 corresponen a xicotets agricultors i segueixen la tendència a la baixa, encara que menys acusada que altres anys, amb unes 2.000 sol·licituds menys respecte a l'exercici anterior.

També s'han presentat durant aquest termini 12.960 al·legacions del Sistema d'Informació Geogràfica de parcel·les agrícoles (Sigpac), 3.416 cessions de drets de pagament bàsic, i 225 sol·licituds de drets a la Reserva Nacional.

En termes de superfície, les sol·licituds úniques presentades representen un total de 480.700 hectàrees, liderades pels terrenys pasturables (122.800 ha) seguits dels cultius de cítrics (101.000 ha) i hortícoles (78.000 ha). Els segueixen en superfície els cultius dedicats als fruits secs, l'olivar, la vinya i finalment els fruiters.