Pasar al contenido principal

Mireia Mollà inaugura la primera de les sessions de 'La PAC a debat' que persegueix "valencianitzar" la PAC

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha inaugurat hui la Mesa de Producció Agrària, amb una primera sessió de 'La PAC a debat', un fòrum per a "valencianitzar" la Política Agrària Comunitària que la Conselleria ha volgut estrenar amb els i les representants de les organitzacions agrícoles i ramaderes. Continua així la consellera amb la seua agenda periòdica de reunions amb representants del sector agrícola per a coordinar, dissenyar i consensuar amb el sector les mesures necessàries per a atendre les demandes del camp.

El sector agrari ha estat el primer convocat a aquesta mesa tècnica i sectorial, que s'obrirà també al sector ambiental, forestal, rural, entre d'altres. "Volem establir un procés de transparència amb el sector, afavorir la seua implicació i dissenyar els mecanismes de coordinació per a la reforma de la PAC", ha afirmat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

De la negociació de la nova PAC 2021-2027 depenen qüestions tan importants com la dotació pressupostària, com possibles retallades d'entre el 10 i el 14%, la definició de l'agricultor genuí o la inclusió de fórmules que integren a sectors com el de les fruites i hortalisses, fins ara majoritàriament exclosos, com a perceptors dels fons.

Durant la trobada, Mollà ha compartit amb el sector el document de mesures per a prioritzar-les en funció de les necessitats del camp de la Comunitat Valenciana: "Hem de deixar patent i definir clarament els nostres interessos i allò que retrate a l'agricultura valenciana perquè quede reflectit en la Proposta Estratègica del Ministeri i permeta que la PAC puga convertir-se en un complement eficaç a la renda agrària".

En línia amb la compareixença de la setmana passada en Les Corts, la consellera ha apel·lat a treballar de manera intensa davant la finestra d'oportunitat que obre la reforma per a canviar els criteris sobre els quals se sustenta la PAC actual.

La taula sectorial d'aquest dimecres dóna per compliment, en a penes un mes, un dels objectius del semestre fixat en l'últim seminari del Consell. A aquesta se suma també un grup tècnic de treball que es reunirà peródicament i que està previst per al pròxim 15 de març.