Pasar al contenido principal

LA UNIÓ organitza demà i el pròxim dijous a Vila-real les II Jornades Citrícoles de la Plana

LA UNIÓ de Llauradors organitza demà dijous 15 i el dijous que ve 22 de setembre, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i de la regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Vila-real, la II edició de les Jornades Citrícoles de la Plana, en la qual participaran destacats ponents i que tant d'èxit i interés van despertar en la passada edició. La participación enguany també serà molt elevada perquè ja han confirmat la seua assistència més de 150 persones.

Demà dijous, a les 10,45 hores, inauguraran les jornades el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes; el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris; el diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló, Santi Pérez i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch.

En les dues sessions de les jornades està previst que s'analitze la situació i realitat del sector, des de la problemàtica de les plagues que tant preocupen els productors com el HLB, la alternaria o malalties fúngiques, el control de la mosca blanca i les aranyes; la lluita biològica i l'ús de microorganismes; l'autorització de matèries actives; la presentació de noves varietats citrícoles i patrons; i altres aspectes tècnics útils per a la floració, cobertes vegetals i poda vertical.

Participen professionals i experts citrícoles de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), de les Universitats (UJI i UPV), estacions experimentals agràries, d'empreses del sector agrari, i representants de la Conselleria i Ministeri d'Agricultura.

Es tracta de jornades presencials, encara que es gravaran i emetran posteriorment en el canal de Youtube de LA UNIÓ, que se celebren a l'Auditori de Vila-real i les places són limitades. Cal inscriure's en l'enllaç https://bit.ly/3vvx3gl, en el telèfon 963530036 o escanejant el codi QR del cartell.

Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, assenyala que “des de l'organització hem tornat a fer un gran esforç per a preparar les millors jornades citrícoles que es poden realitzar en aquests moments, amb tots els temes que preocupen en l'actualitat als productors i els aspectes d'interés per a continuar mantenint unes explotacions citrícoles cada vegada més innovadores i sostenibles”.