Pasar al contenido principal

LA UNIÓ de Llauradors demana que es reparen els camins rurals afectats pels temporals de pluges al Maestrat

LA UNIÓ de Llauradors reclama més agilitat a les Administracions per a donar ajudes als Ajuntaments a fi de que reparen els camins rurals afectats a la comarca del Maestrat pels forts temporals de pluja, davant l'imminent inici de les campanyes de recol·lecció dels cultius més importants.

Les successives DANAS i intenses pluges dels últims mesos han provocat la considerable deterioració i mal estat per arrossegament de terres de nombrosos camins rurals en diverses localitats de la comarca del Maestrat, sobretot a Vinaròs, Benicarló i Càlig, encara que és extensiu a moltes altres. En moltes d'elles es tracta a més de camins de terra que no estan asfaltats.

Les primeres obres d'emergència per a entrar als camps i granges es van realitzar amb bona dosi de voluntat per part dels Ajuntaments afectats, però ara es troben que ja no tenen els recursos econòmics necessaris per a continuar arreglant-los. En aquest sentit, LA UNIÓ indica que fins que no arriben els fons necessaris alguns Ajuntaments tenen la maquinària preparada, però no la capacitat econòmica necessària per a escometre les obres. La major part d'eixos Consistoris tenen limitacions econòmiques per a arreglar tots els camins dels seus termes municipals, sense l'ajuda d'altres Administracions.

En aquestes dates o molt prompte s'inicien a més les campanyes de recol·lecció més importants de la comarca del Maestrat com és el cas dels cítrics, l’olivera, l’ametla i el que quede per recol·lectar de garrofa. Davant aquesta circumstància, tractors, camions o furgonetes tenen serioses dificultats per a accedir sense complicacions a les explotacions. Cal assenyalar que l'agricultura és una activitat econòmica que genera una font de riquesa important en localitats de la comarca, i el desenvolupament i la prosperitat de la qual depén en part de la facilitat d'accés a la parcel·la.