Pasar al contenido principal

La Diputació dona suport a l'economia del bé comú en l’impuls de la Xarxa de Turisme Sostenible de Castelló

El diputat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha participat hui en l’acte de presentació de la nova imatge de la Xarxa de Turisme Sostenible, que promou l'Associació Valenciana per al foment de l'Economia del Bé Comú (AVEBC). La iniciativa, que ha estat beneficiària de les subvencions d’Accions Innovadores de l’ens provincial, té com a objectiu impulsar les empreses turístiques que aposten per un desenvolupament més sostenible i responsable per als municipis castellonencs.

El nou signe distintiu abrigallarà als establiments turístics ja compromesos i adherits a aquesta Xarxa: Mar de Fulles (Alfondeguilla), Pou de Beca (Vall d'Alba), Mar de la Carrasca (Villahermosa del Río), El Faixero (Cinctorres), Mes de Noguera (Caudiel) i el Mangranar (Atzeneta), així com a les noves incorporacions que se sumen a aquesta Xarxa de Turisme Sostenible de Castelló, que són La Surera (Almedíjar), Horta Cuina Conscient (la Vall d'Uixó) i el Balneari la Vilavella (la Vilavella).

Més d'una desena d'establiments van mostrar el seu interés en la incorporació a aquesta Xarxa dins de la iniciativa “Impulsant el nostre territori” de l’AVEBC, un projecte per al foment de la cultura rural sostenible en el sector turístic d'interior de la província que ofereix als seleccionats un acompanyament per part de consultors/as EBC especialitzats que col·laboren en el mesurament el grau d'integració de la sostenibilitat en les empreses participants.

Ferrando ha incidit en què «el sector turístic és un dels principals motors de desenvolupament provincial i és essencial apostar i donar visibilitat a les empreses que col·laboren de manera responsable i conscient». «La crisi de la COVID 19 ha posat l’accent en la necessitat d’abandonar un model turístic de masses i d’apostar per la sostenibilitat com a via de reactivació socioeconòmica, tant a la costa com a l’interior», ha dit.

L'acte ha inclòs diferents activitats, com la impartició de dos tallers dedicats a la gestió d'equips, impartit per Mª José Antoni, de Cuinatur, i gestió sostenible de la cadena de subministrament per part d'Esteban Fortea, d’Eselia Management.

A més, els assistents han pogut gaudir en directe d'una demostració gastronòmica i degustació de tres elaboracions de la mà dels xefs del Grup Voramar, Espai Pou de Beca i Cuinatur-menjadors escolars sostenibles.