Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló col·laborarà de nou amb la UJI en l’estudi dels efectes del canvi climàtic a la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat aquest migdia que la corporació provincial renovarà enguany el conveni que actualment manté amb la Universitat Jaume I per a impulsar el desenvolupament del Laboratori de Climatologia. Ho ha anunciat aquest migdia en la visita que ha efectuat a aquest espai d’assajos coincidint amb la commemoració mundial del Dia de la Terra.

José Martí ha estat acompanyat per la diputada de Medi Natural, María Jiménez, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i l’equip responsable de la gestió del laboratori, especialitzat en l’estudi del canvi climàtic i els seus efectes en la meteorologia de la zona. El president ha informat que es mantindrà l’aportació de 25.000 euros per a l’ampliació del personal investigador del centre.

Martí ha incidit que, davant el canvi climàtic, «resulta obligat actuar per a evitar mals futurs, per això aquesta aliança es fa més que necessària per a sumar forces a l’hora de treballar en l'estudi de la relació existent entre el procés de canvi climàtic i els seus efectes sobre la província».

Alcón, que ha agraït la implicació provincial en el creixement del centre, ha assegurat que «aquest laboratori de Climatologia és un exemple de la contribució de la ciència i la investigació que despleguem des de la Universitat Jaume I i, a més, de les possibilitats que ofereix la col·laboració institucional per a transferir el coneixement a la societat».