Pasar al contenido principal

José Martí defensa Castelló com a seu del Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques a partir de 2023 després de recollir a Verona el guardó per Castelló Ruta de Sabor

El president de la Diputació, José Martí, ha postulat hui a la província de Castelló com a seu del Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques a partir de l'any 2023. L'anunci l'ha fet després de rebre hui a la ciutat italiana de Verona el premi Aurum Europa Excelence Enogastronomic que concedeix el Consell Europeu de Confraries Enogastronómicas a Castelló Ruta de Sabor, la marca impulsada per la Diputació i integrada per un conjunt d'aliments i sabors de la màxima qualitat elaborats i produïts en aquesta província.

 

 

José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha destacat la “bellesa” de Verona, seu d'aquest XVII Congrés Europeu, ciutat patrimoni de la Humanitat gràcies a la Unesco i, sobretot, patrimoni sentimental de tots els que estimem la literatura gràcies a un William Shakespeare”, que va situar en aquesta localitat el seu immortal ‘Romeo i Julieta’.

‘L'Europa de la Cultura’, resa el lema d'un esdeveniment assentat ja amb el pas del temps, “on ha quedat palés que cultura és l'art que tots estem veient per aquesta meravellosa ciutat i per aquesta sorprenent regió, però cultura és també el vi, la gastronomia i els productes agroalimentaris de qualitat”, ha assenyalat el president de la Diputació.

Tot això, segons ha relatat Martí, “es troba sens dubte reunit a Castelló Ruta de Sabor, marca impulsada per la Diputació Provincial de Castelló que m'honre a presidir i que està integrada per un conjunt d'aliments i sabors de la màxima qualitat elaborats i produïts en aquesta meravellosa província, banyada per l'eterna Mar Mediterrània”.

El president de la institució provincial ha donat la gràcies al Consell Europeu de Confraries Enogastronòmiques per la concessió del premi, “i especialment als amics de la 'Confraria de l'arròs i la taronja' de l’Host del Castell Vell de Castelló, que han sigut sens dubte ‘culpables’ d'una distinció que suposa un reconeixement al bon fer de més de 200 productors i empreses de servei turístic de la província”.

Martí, davant uns 600 representants de confraries d'Espanya, França, Portugal, Itàlia, Hongria, Grècia, Bèlgica i l'excolònia portuguesa de Macau, ha aprofitat per a “vendre” la província de Castelló. “Tenim mar i tenim muntanya, gaudim de la naturalesa i del sol i platja, i si a això li unim una riquesa enogastronòmica especial, els puc dir a totes les persones que hui em senten que, si ens visiten, guardaren en la seua memòria un record ple d'aromes, de sabors i de plaer”.

“Quando ti ho visto mi sono innamorato e hai sorriso perché lo sapevi”, ha dit en italià davant els presents José Martí. ‘Quan et vaig veure em vaig enamorar i el teu vas somriure perquè ho sabies’, una de les frases que li va dir Julieta a Romeo. “Jo els assegure que quan vegen Castelló s'enamoraran de les seues gents, els seus paisatges i la seua enogastronomia i els somriures els acompanyaran sempre, perquè en aquest cas la història sempre tindrà un final feliç”, ha conclòs Martí.

El lliurament d'aquesta distinció forma part del programa d'actes del XVIII Congrés Europeu de Confraries Enogastronómicas que se celebrar des del divendres i fins demà diumenge a Verona. A més de diferents ponències, també es contemplen excursions a llocs pròxims a Verona, demostracions gastronòmiques dels països participants i desfilades de les diferents confraries, que els seus integrants compareixen amb la seua pròpia indumentària i capes.