Pasar al contenido principal

València celebra este pròxim diumenge un nou mercat extraordinari de productes de proximitat

Un mercat extraordinari a València amb productes de proximitat servirà diumenge que ve per a reivindicar remuneracions dignes per a les persones que treballen el camp. L'activitat, que es desenvoluparà al llarg del matí en la plaça de l’església de Campanar, s'emmarca en la campanya Preus Justos. El regidor d'Agricultura, Horta i Alimentació Sostenible, Alejandro Ramon, ha assenyalat que l'Ajuntament “oferix un espai perquè els agricultors puguen anar a vendre els seus productes de manera directa” i ha afegit que “assegurar la seua supervivència econòmica és també assegurar la supervivència de l'Horta”.

L'objectiu d'esta iniciativa és conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'obtindre preus justos per als productes agraris fomentant la venda directa per part dels productors i productores. Respon a una demanda de les organitzacions agràries i col·lectius socials presents al Consell de l'Horta i en el Consell Alimentari Municipal i compta amb el suport de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta.

El regidor, Alejandro Ramon, assenyala que “com a Ajuntament, el que volem és oferir als llauradors un espai on puguen anar a vendre els seus productes de manera directa, sense intermediaris i obtindre preus justos per les seues fruites i verdures i d'alguna manera, assegurar la seua supervivència econòmica i també assegurar així, la supervivència de l'Horta”.

En este sentit, l'Ajuntament de València té prevista la posada en funcionament en breu de quatre mercats setmanals de venda directa en diferents barris de la ciutat, precisament amb l'objectiu de facilitar esta volta al contacte directe productor-consumidor. Estos mercats es desenvoluparan en la plaça de la Figuereta (Castellar-Oliveral), plaça de Benimaclet, carrer Martínez Ferrando en el Pla del Remei i al carrer Joaquim Benlloch, en el barri de Malilla.

El mercat extraordinari del pròxim diumenge es desenvoluparà en la plaça de l’església de Campanar de 10 h a 14 h. A més de carxofes i altres productes de temporada de l'horta, en tractar-se del diumenge previ al Nadal, es podran adquirir els productes típics del “putxero de Nadal” acabats de collir.