Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València aprova un conveni de col·laboració amb la Confederació Empresarial Valenciana amb motiu de la Capitalitat Verda

La Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) en el marc de la Capitalitat Verda Europea 2024.

La CEV, constituïda en 1977, és una organització que representa el teixit empresarial en l'àmbit autonòmic i en les tres províncies que componen la Comunitat. Té entre les seues finalitats representar i promoure la iniciativa privada i l'economia de mercat, facilitant la competitivitat de les empreses i l'emprenedoria, així com promoure el desenvolupament econòmic sostenible en benefici de l'interés general.

L'objectiu d'este conveni és establir el marc de col·laboració entre les parts per a la participació de les empreses i entitats associades a la CEV en els objectius i projectes que es plantegen en el marc de la Capitalitat Verda, l'organització i el desenvolupament de la qual correspon a l'Ajuntament de València.
 

D'esta manera, la CEV es compromet a fomentar entre les seues empreses i entitats associades el càlcul de la petjada de carboni, així com accions de reducció i compensació d'estes amb inversions relacionades amb la Capitalitat Verda, que permeten contribuir a la mitigació i adaptació al canvi climàtic o a la transició cap a unes energies netes i sostenibles.

A més, posarà a disposició d'esta col·laboració els seus instruments i els espais de què disposa per a accions de divulgació, debat i desenvolupament d'assumptes relacionats amb este esdeveniment i els seus objectius.

Per tot això, es constituirà dins de la CEV, un grup de treball específic amb la finalitat d'elaborar propostes i actuacions d'interés en els 12 àmbits d'actuació marcats per la Capitalitat Verda Europea 2024.