Pasar al contenido principal

La campanya extraordinària de recollida de plàstics agrícoles a València conclou amb vora 58 tones replegades

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha fet un balanç “molt positiu” de la campanya extraordinària de recollida de plàstics d’ús agrícola d’enguany una vegada ha conclós després d’estar activa des del passat 27 de juliol fins dimecres de la setmana passada. En total, enguany s’han arreplegat 57,98 tones de material plàstic, un 3,5 % més que en la campanya de 2019.

El regidor ha destacat la importància del servici oferit per la regidoria i el Consell Agrari Municipal a l’hora de facilitar als llauradors i llauradores la possibilitat de contribuir a la recuperació de tot el material plàstic i mantes tèrmiques utilitzats als camps. Este servici temporal i extraordinari està vinculat a la campanya dels entoldats, tot i que també s’aprofita per arreplegar altres residus plàstics d’origen agrícola com ara conduccions d’instal·lacions de reg per degoteig.

Durant el temps que esta campanya ha estat en marxa s’han habilitat diversos punts de recollida: al camí de l’Alqueria El Grande (a la partida del Racó de Sant Llorenç), al camí de Borbotó a Massarrojos (al Pou de Benifaraig), al cementeri de Borbotó, en Cases de Bàrcena, al barranc de Carraixet (en Carpesa), al camí de Vinalesa a Meliana (a l’entorn de Cases de Bàrcena) i en la cooperativa Vega Nord (en Poble Nou). A més, el Consell Agrari té habilitat un contenidor durant tot l’any per facilitar la recollida de xicotetes quantitats de plàstic d’ús agrícola.

“El tractament de tots estos residus a càrrec d’un gestor autoritzat és fonamental per combatre el canvi climàtic i els seus efectes també des del món agrari”, ha destacat Ramon, qui ha lamentat que “en molts casos, materials com els arreplegats han arribat a séquies, rius, mars i oceans, generant un gran problema mediambiental que des de València estem disposats a combatre de forma activa”.