Pasar al contenido principal

Els vaixells d'arrossegament de Castelló i Peníscola ixen a pescar després de dos mesos de veda voluntària

La Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana,  COINCOPESCA, fa una valoració molt positiva de la importància que tenen les parades  biològiques que es realitzen de forma voluntària en els ports pesquers de la Comunitat Valenciana per a la regeneració i la sostenibilitat dels caladors de pesca.

En aquesta ocasió han estat els pescadors de la modalitat d'arrossegament dels ports pesquers del Grau de Castelló i  el port pesquer de Peníscola els que han estat sense eixir a la mar durant dos mesos, agost i  setembre. En concret es tracta de 14 vaixells d'arrossegament de Castelló que ocupen a 54  pescadors entre mariners i patrons. Per la seua part en el port peniscolà han estat amarrades a  port 20 embarcacions que donen feina a 63 pescadors entre mariners i patrons.

L'objectiu  prioritari d'aquesta veda voluntària és la recuperació natural dels caladors de les espècies  demersals més valorades pel consumidor com són el lluç, el moll, la sèpia, el polp, el calamar i  la morralla. Els pescadors d'arrossegament de la província de Castelló fan torns durant les vedes  biològiques. Mentre els vaixells d'arrossegament de Castelló i Peníscola han estat dos mesos  aturats, els de Vinaròs i Benicarló han estat pescant perquè el peix fresc de llotja i de proximitat  arribés sense problemes a la taula dels consumidors. COINCOPESCA vol ressaltar una vegada  més els esforços que realitzen de forma voluntària els pescadors de la Comunitat Valenciana per  salvaguardar els preuats caladors de peix fresc i sa que creix i es desenvolupa davant de la costa  del litoral valencià, un producte de proximitat que en menys de 24 hores arriba a les llotges,  peixateries i supermercats valencians.

COINCOPESCA farà una valoració d'aquesta nova parada  biològica durant les setmanes vinents, un cop s'obtinguen els primers resultats de captures de  tots dos ports pesquers.