Pasar al contenido principal

Els Magazinos triarà la millor tomaca de la Comunitat Valenciana en el III Concurs de la Millor Tomaca de la Marina

Els Magazinos i Cerveza Turia s'han proposat trobar la millor tomaca de la Comunitat Valenciana en la tercera edició del Concurs de la Millor Tomaca de la Marina. Un esdeveniment que té com a propòsit fer un homenatge a l'agricultor local i que tindrà lloc els dies 30 i 31 de juliol en Els Magazinos. Un concurs que naix amb la intenció de convertir-se en una festa per a l'agricultor de Comunitat Valenciana.

El concurs està obert a tots els agricultors del territori valencià que cultiven tomaques i puguen presentar almenys 3 kg. o, com a mínim, quatre pots de conserva. Les categories del concurs són: ‘millor tomaca’, ‘millor tomaca de penjoll’ i ‘millor tomaca en conserva’. Els participants poden presentar una varietat de tomaca per categoria. Així mateix, un altre requisit, és que les persones que s'inscriguen puguen personar-se en Els Magazinos els dies de l'esdeveniment.

Una cita gastronòmica en la qual el jurat estarà format per cuiners i cuineres de Dénia amb llarga trajectòria, periodistes i crítics gastronòmics, així com amants de la tomaca i hedonistes.

L'esdeveniment es dividirà en dues jornades: 30 de juliol preselecció i 31 de juliol selecció de la ‘millor tomaca’. El 30 de juliol es farà tast de tomaques per part del jurat i la valoració per a seleccionar a 10 finalistes en la categoria de ‘millor tomaca’, 5 en la categoria de ‘tomaca de penjoll’ i 5 en la categoria de ‘tomaca en conserva’. El 31 de juliol el jurat tornarà a provar les tomaques i triarà els guanyadors de cada categoria, puntuaran sobre la base de: sabor, aspecte visual i textura, cada paràmetre amb un valor màxim de 10 punts. Per ordre de primer a tercer lloc, els tres guanyadors de ‘millor tomaca’ tindran un premi de 600€, 400€ i 200€, als tres guanyadors del premi a ‘millor tomaca de penjoll’ se'ls concedirà un premi de 400€, 200€ i 100€ i als premiats en la categoria ‘millor tomaca en conserva’ també se'ls donarà un premi de 400€, 200€ i 100€. Així mateix, a cadascun dels seleccionats que no aconseguisquen premi, se'ls regalarà una ruta de tapes pel Carrer dels Sabors d'Els Magazinos.

 



Com inscriure's? Enviant un e-mail a hola@elsmagazinos.com o un whatsapp al 609 93 96 07 indicant el nom, telèfon, e-mail, on cultiva (localitat), categoria i amb quina varietat es vol participar. El termini d'inscripció està obert fins al 28 de juliol.

Una cita que és senyal d'identitat de Els Magazinos

El mercat de Dénia posa en valor els productes de proximitat en totes les seues iniciatives gastronòmiques i la tomaca és un dels productes estrela en la temporada d'estiu. Per això, des de juliol de 2020 Els Magazinos celebra aquest esdeveniment com una oda a la tomaca en totes les seues varietats. Un esdeveniment per a posar rostre als productors que fan possible que puguem gaudir d'aquest producte, agricultors com Vicent Mahiques de Jesús Pobre, Kiko Pastor de Dénia, Xavier Mulet de Pedreguer ( en dues ocasions ) , Toni Santacreu, de Benissa, i Ramón González de Pego, els qui han sigut els guanyadors de l'I i II Concurs de la Millor Tomaca de la Marina.

Així mateix, Els Magazinos seguint la línia de suport a artistes valencianes, ha comptat amb la il·lustradora valenciana Àfrica Pitarch per a la realització de la imatge de l'esdeveniment, qui ja va realitzar la il·lustració del cartell del tercer aniversari del mercat, així com la de la Fira Sal i Sol.

Els Magazinos aposta per la bona vida, la bona taula i un espai mediterrani per a compartir. Un lloc que ha passat de caballerizas reals a fàbrica de joguets, Els Magazinos sobreviu en el temps sense perdre l'esplendor de Baix la Mar. Un punt de trobada dels veïns de Dénia, un lloc per a viure els valors mediterranis i gaudir de la millor gastronomia de la Marina Alta, de l'artesania local i de les propostes artístiques a la seua sala expositiva.