Pasar al contenido principal

El Tribunal de Comptes arxiva l'assumpte Mercavalència obert per l'Agència Antifrau

La secció d'enjudiciament del Tribunal de Comptes ha resolt declarar l'arxiu de tot l'actuat en l'assumpte del contracte de Mercavalència amb Levante TV per al patrocini del programa “Dissabte al Mercat”, com a conseqüència de concloure l'instructor que de les actuacions denunciades no existeix cap irregularitat que supose una “responsabilidad contable por alcance” als fons públics.

Carlos Galiana, president de Mercavalència ha declarat. "com venim defensant durant més de tres anys, Mercavalència no ha actuat de manera irregular ni presumptament delictiva. Ara queda demostrat amb l'arxiu d'este assumpte.”

El 25 d'abril de 2018 l'Agència Antifrau va incoar un expedient que va donar lloc a la tramitació d'actuacions prèvies en el Tribunal de Comptes. El delegat instructor va concloure al juliol de 2021 que no apreciava existència d'un supòst de “responsabilidad contable por alcance”. Igualment el Ministeri Fiscal ha manifestat que no existeix menyscapte en els fons públics de tal manera que el Tribunal de Comptes declara no haver-hi lloc a incoació del procediment de “reintegro por alcance” que defensava l'Agència Antifrau i dóna la raó a Mercavalència arxivant les actuacions i dictant acte en este sentit.