Pasar al contenido principal

El regidor de Castelló, Fernando Navarro, aposta per la necessitat de transformar el producte primari i impulsar canals curts de comercialització

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, va participar el dimecres en el cicle “Diàlegs Agenda 2030” organitzat per la Fundació Pau i Solidaritat i la Universitat Jaume I en el qual va compartir polítiques estratègiques per a caminar cap a un model de ciutat que prioritze la cura de les persones i del medi ambient. El regidor va destacar el sector agroalimentari, la rehabilitació sostenible i l'economia circular com les fites perquè Castelló avance cap a un model sostenible i respectuós amb el medi ambient.

“En la cita hem compartit des de la Regidoria Ecològica sobre com avançar cap a societats que cuiden a les persones i la naturalesa i del paper de les administracions locals en aquest camí”, afirma Navarro. En la jornada es van abordar accions per a la justícia ambiental; economia circular i tecnologies aplicades a la cura de les personas i la naturalesa”. “Són polítiques que treballen per a aconseguir un equilibri ambiental i que, a més, “representen una oportunitat per a ajudar a la reactivació econòmica”, afegeix.

Navarro va citar tres grans eixos estratègics per al Castelló 2030. Primer, la indústria agroalimentària i la necessitat de transformar el producte primari i impulsar canals curts de comercialització. Segon: l'aposta per la rehabilitació sostenible i energies renovables en la construcció; i tercer, l'economia circular en la gestió integral de l'aigua i de residus.