Pasar al contenido principal

El president de la Diputació de Castelló aposta per a Reciplasa pel model de gestió de residus net i verd de la planta d'Algímia d'Alfara que dona servei a l'Alt Palància i la Plana Baixa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat el seu «orgull» pel fet que la institució forme part del Consorci Pla Zonal de Residus Palància Belcaire C3/V1 que gestiona la Planta de Residus situada en el terme d'Algímia d'Alfara, on es tracten residus procedents de 56 municipis de la Plana Baixa i l'Alt Palància a la província de Castelló, i el Camp de Morvedre a València. Segons ha assenyalat, aquesta planta «és el vaixell almirall, la referència a seguir referent a la gestió de residus, el model que hauríem de ser capaços d'aplicar la província”.

Martí refereix que «volem fer tot el possible perquè siga possible treballar amb aquests mateixos paràmetres en altres consorcis, perquè permet recuperar el 72% dels residus que entren en la planta, convertint en compost la matèria orgànica i valorant envasos lleugers de paper i cartó, briks i metalls, eliminant a més de forma controlada la resta.

El president de la Diputació considera que «el que es fa en Algimia és el model a seguir per tractar-se de pura ecologia, un instrument per a reciclar els fems de forma absolutament respectuosa amb el medi ambient, en una planta annexa a l'abocador, en la qual tot s'ordena i paquetitza». Per aquesta raó, ha traslladat la seua felicitació al director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, «per implementar tan magnífic model de tractament de residus, que permeten apostar per l'economia circular amb l'habilitació de subproductes, de noves matèries primeres per a utilitzar en altres processos de producció».

En idèntic sentit s'ha pronunciat el director general Piquer, qui ha incidit en «la coordinació amb la qual treballen la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló» en un projecte que ha sigut concebut per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El president Martí, que ha quedat «molt gratament sorprés pel funcionament de la planta d'Algímia d'Alfara», ha fet una crida a les institucions i, sobretot, a la societat civil de la província de Castelló, perquè tramiten una visita al complex que molt probablement els farà comprendre que hi ha un nou model de gestió de residus, net i verd, al qual tots hem d'aspirar per a ser més respectuosos amb el medi ambient i per a donar solució a la gestió dels residus urbans, que és un dels reptes més importants als quals s'enfronta la societat actual».

Martí anima a realitzar la visita a associacions de veïns, de persones majors, culturals i a totes aquelles altres que puguen estar interessades. Poden sol·licitar-ho de manera gratuïta dirigint una instància a l'adreça de correu electrònic visitas@consorciopalanciabelcaire.com