Pasar al contenido principal

El ple del Consell aprova el pressupost del Consorci de l'Horta de València, dos anys després d'aprovar la Llei

El Ple del Consell ha aprovat hui el pressupost de 2020 del Consorci del Consell de l'Horta de València, que ascendeix a 1.346.360 euros; quasi dos anys després de l'aprovació de la Llei. Aquests recursos es destinen a personal, funcionament i inversions.

El Consell de l'Horta de València va iniciar la seua marxa al febrer d'enguany a partir de la llei 5/2018, de 6 de març, de la Generalitat, de l'Horta de València

És una entitat que té per objecte garantir la pervivència i promoure la dinamització de les activitats agràries en l'horta de València, fomentant una agricultura més respectuosa amb el medi ambient, la possibilitat de permetre usos i activitats complementaris i compatibles amb les activitats agràries, per a millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori.

Entre els seus objectius també es troba el de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions que afecten l'horta, la sobirania alimentària, la reconexión camp-ciutat i impulsar un sistema agroalimentari local.

Crítiques al retard

Precisament, estos dies Per l'Horta i Acció Ecologista-Agró havien denunciat la paralització del Consell de l'Horta des de la seua constitució al febrer.

En una carta oberta a la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ambdues organitzacions recordaven que és el segon any consecutiu en el qual l'assignació pressupostària per a aquest organisme “s'esfuma” a causa de la seua “inactivitat”, a pesar que la Llei de l'Horta va ser aprovada per les Corts al desembre de 2018.