Pasar al contenido principal

El món rural de Castelló es manifesta demà contra els grans projectes fotovoltaics

LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, les associacions Junts per la Terra de la Vall d’Alba, Associació Nostra Terra de les Coves de Vinromà, Defensem els nostres arrels i la Terra Casa Nostra de Vilafamés, No a la Mat comarques de Castelló, Per una ubicació racional de les renovables, El futur és avui, y Associació de Cabanes, preparen ja els últims detalls de la manifestació de demà dissabte 20 de maig a Castelló per a mostrar el seu rebuig als grans projectes de plantes fotovoltaiques previstos en algunes comarques castellonenques i reclamar un món rural viu.

La manifestació anirà encapçalada per nombrosos tractors que arribaran fins a la capital de la Plana des de diferents comarques i partirà a les 11 hores des de la plaça de la Independència (El Fanal) i transcorrerà pels carrers Saragossa, avinguda Rei Don Jaime, plaça Clavé, carrer Sant Lluís, fins a arribar a la plaça María Agustina, davant la seu de la Subdelegació del Govern en la Comunitat Valenciana.

Una vegada allí es realitzaran uns parlaments per part de les diverses entitats vinculades a la defensa del territori i es donarà lectura també a un manifest per part dels periodistes Jesús Broch i Alba Saura.

Els convocants rebutgen la instal·lació d'aquests grans projectes en termes municipals de la Plana Alta i l'Alcalatén perquè provocaran un impacte irreparable a curt termini en el sector socioeconòmic i mediambiental. “Es posa en perill una important superfície de terrenys agrícoles en plena producció, granges i moltes altres activitats com per exemple cellers, turisme rural, restauració, masos i el paisatge. La construcció de tots aquests projectes és una agressió sense precedents en el territori, per a totes les persones que vivim en aquest”, assenyalen les entitats.

Aquestes entitats demanen als assistents que porten roba verda per a crear una gran marea d'aquest color pels carrers de Castelló.