Pasar al contenido principal

Castelló estrena l'1 d'abril el Mercat Agroecològic Sabora

Castelló estrenarà l'1 d'abril el Mercat Agroecològic Sabora, un espai de venda directa de productes agroalimentaris que se sumarà a la Fira de la Taronja. Es tracta de l'última mesura que ha impulsat en aquest mandat la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló per a promoure a Castelló una transformació agroecològica, millorar la rendibilitat del sector primari i fomentar hàbits de consum sostenibles. A aquesta mesura cal afegir, entre altres iniciatives, el disseny del Pla de Reactivació Agrària, el desenvolupament de plans de formació, la protecció de 2.000 hectàrees del sòl agrari en el nou Pla General, la recuperació de l'Oficina d'Atenció d'Agricultura i Transició Ecològica, l'adhesió de Castelló a la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia o la bonificació de l'IBI rústic en les finques en producció.

“L'agroecologia cada vegada té major importància ja que la ciutadania cada vegada més està precupatge en l'alimentació sostenible i la protecció del medi ambient¨, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, durant la seua intervenció en la jornada Llaurant un Futur Sostenible organitzada a la Universitat Jaume I per la Fundació Novessendes.

Navarro ha ressaltat la importància d'implicar el sector primari convencional perquè s'introduïsquen pràctiques de producció agroecològiques i canals curts de comercialització i la generació de xarxes entre els diferents actors i col·lectius per a fomentar l'agroecologia.

El regidor ha esmentat la la posada en marxa d'una nova estructura administrativa de Transició Ecològica i l'increment del pressupost per a reforçar les polítiques agroecològiques, així com la reactivació del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat incorporant agents vinculats amb l'ecologisme, i el disseny a través d'una comissió de treball del citat Consell del Pla de Reactivació Agrària.

Així mateix, Castelló ha propiciat sinergies entre productors amb el primer pla de formació agrària i ha sigut seu per primera vegada de l'assemblea de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia.

El Mercat Agroecològic Sabora serà la pròxima acció amb l'objectiu de fomentar el consum de proximitat i ajudar els productors a vendre sense intermediaris i a preus justos. Anteriorment, la Regidoria va propiciar una regularització del també mercat de venda directa de la Fira de la Taronja.