Pasar al contenido principal

Benlloc acull una jornada per a analitzar com afecta la COVID a l'emprenedoria rural

El Centre Rural d’Emprenedoria Social (ERESS) ha celebrat una trobada a Benlloc (Plana Alta) destinada a abordar els reptes de la nova normalitat per a l'economia social i els emprenedors rurals.

Com emprendre des del món rural en època de coronavirus? Quins canvis ha de realitzar l'economia social per a enfrontar la crisi? Aquesta i altres qüestions es van posar sobre la taula en aquest seminari sobre la creació d'empreses socials.

ERESS és una iniciativa destinada a crear empreses socials en el medi rural a través d'un acompanyament personalitzat. Es tracta d'un projecte, impulsat pel Pacte per l’ocupació de la Plana Alta Nord, que es presenta com una xarxa de protecció per a les persones emprenedores, gràcies a la tutela i formació que ofereix el Centre.

Com explica el seu director, Raúl Conteras, “ajudem als emprenedors que vulguen establir els seus projectes a les zones rurals mitjançant formació pràctica, formació caracteritzada per centrar-nos en l'experiència real d'altres emprenedors que volen transmetre els seus coneixements i vivències”.

El Centre Rural d’Emprenedoria Social (ERESS), ubicat a l'antic escorxador d'aquest municipi, ha estat el marc perquè el personal tècnic de diferents consistoris del Pacte per l'ocupació de la Plana Alta Nord, analitzen les possibilitats de l'economia social per a solucionar els problemes i les necessitats dels seus territoris. Aquest pacte territorial està format pels Ajuntaments de Benicàssim, Orpesa de Mar, Torreblanca, Vilanova d'Alcolea, Benlloc, Serra d'en Galceran, Cabanes, Torre d'en Doménec i Vall d'Alba. Així com per les Centrals sindicals d'UGT i CCOO, AEROCAS, UJI i el Labora.