Pasar al contenido principal

Avís per a la mosca blanca del caqui

S'està procedint al seguiment del cicle biològic de la mosca blanca per part del Servei de Sanitat Vegetal. La plaga ha passat l'hivern en estats larvaris avançats que evolucionen a pupa en fulles de cítrics.

En l'actualitat s'ha produït el pas de pupa a adult, aconseguint-se un màxim de vol que donarà origen a la primera generació. És el moment adequat per a utilitzar el piriproxifen 10% EC p/v, autoritzat fins a prefloració, per al control d'ous de D. citri, en combinació amb el primer tractament contra la taca foliar del caqui, Plurivorosphaerella nawae (sense=Mycosphaerella nawae).

També es pot realitzar el tractament contra aquesta plaga coincidint amb el tercer tractament de la taca foliar, estadi 11-l2 de la mosca blanca amb les matèries actives spirotetramat 10% SC p/v o sulfoxaflor 12% SC p/v i oli de parafina autoritzat. Per tant, en aquelles parcel·les que hagen tingut danys importants en la passada campanya, es recomana considerar, en funció dels nivells de plaga observats, la possibilitat d'intervindre.

Es continuarà amb el seguiment del cicle biològic per a determinar les següents generacions.

Nota.- Cal tindre en compte la compatibilitat dels productes a utilitzar.