Pasar al contenido principal

Arranca a València la segona edició del festival gastronòmic La volta al món en 80 plats

L'Ajuntament de València, a través de Visit València, amb la col·laboració de Turisme Comunitat València i la Diputació de València, ha impulsat “una setmana gastronòmica que posa en relleu la capacitat creativa dels xefs valencians, així com la inspiració en la gastronomia d'altres països permet oferir propostes innovadores”. Del 14 al 24 de juliol València celebra la segona edició de la Volta al Món amb 80 plats. Un total de 24 restaurants se sumen a la iniciativa a través dels menús més exòtics, amb preus tancats tant per a menjar i sopar.

El regidor de Turisme i internacionalització, Emiliano García, ha destacat que “este tipus de festivals permeten dinamitzar el consum en hostaleria tant entre els residents de València com turistes, i permeten descobrir noves propostes gastronòmiques més arriscades”. Així mateix, García ha afirmat que “València s'està convertint en un destí gastronòmic de referència, en gran manera perquè tenim una gastronomia autòctona molt reconeguda. No obstant això, també les noves tendències en cuina ens estan posicionant com a referents gràcies a la professionalitat i l'alt nivell dels nostres xefs. És per això, que estos festivals permeten donar visibilitat a propostes més atrevides, innovadores i internacionals que estan impregnades del bon fer dels i les cuineres valencianes”.

Les reserves han de realitzar-se a través de la web de Delicious Valencia. A esta iniciativa s'han sumat tant restaurants japonesos o libanes, com uns altres més tradicionals o nacionals que combinen propostes autòctones fusionades amb tècniques de cuinat internacionals. Així, es pot reservar fins al 24 de juliol en A tu  gusto, Apotheke, Rostidor Sant Telmo, Atmosphere Restaurant, Baalbec, Bodega Casa Montaña, Borja Azcutia, Canalla Bistro, Destinació Port Premium, L'Infant, El Modernista (Hotel Palacio Santa Clara), Habitual, La Mozaira (Hotel La Mozaira), M´Khin Café, Mercat Bar (Hotel Vincci Mercat), Mercatbar, Momiji, Orio Gastronomia Basca, Portolito, Portolito Centre Vegetarià, Quina, Restaurant La Quadra, Sabbia By Gabbeach, Sagardi Cocineros Bascos, Tridente i Vuelve Carolina.

Així, es pot viatjar al Perú, al Japó, al Líban o al País Basc sense eixir de València, i trobar en restaurants de la ciutat proposades com “Clochinas Tahi”, “Tac de Pull Pork”, “Niguiri Bao de tonyina roja lacada, maionesa de chiles i adobats”, “Ensalada fattoush amb labneh i verdolaga adobada”, “Sucuk de corder amb pimentons rostits i ou nit”, “Ceviche de corbina amb carabasseta redona Valenciana, sandia i Cacau del collaret”, “Cha ca vietnamita de peix”, “Porro amb kimizu de taronja” o “Kolokizokeftedes de carabasseta i formatge feta” (una croqueta grega).