Pasar al contenido principal

El termini per a sol·licitar beques del GAL Maestrat Plana Alta i l'UJI per a millorar l'entorn rural conclou el 24 de gener

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i la Universitat Jaume I mantindran oberta fins el 24 de gener la convocatòria de les beques perquè l'alumnat que finalitza els seus estudis universitaris oriente els seus Treballs de Final de Grau en la generació d'oportunitats en els municipis integrats en el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. Una vegada finalitzat aquest termini, totes dues institucions realitzaran una selecció dels mateixos per a concedir les ajudes als treballs que consideren més útils per al futur dels municipis que integren el GAL Maestrat Plana Alta.

Aquesta iniciativa és fruit de l'acord de col·laboració aconseguit entre totes dues institucions al final del passat curs, amb l'objectiu de premiar els 13 TFG que millor resolguen els reptes econòmics que es plantegen en l'entorn rural i ajuden a generar ocupació i fixar la població.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha destacat que “encara queden dues setmanes perquè els alumnes que ho desitgen puguen presentar projectes que aporten solucions innovadores i productives i impulsar projectes que permeten millorar la qualitat de vida, generar oportunitats empresarials, generar ocupació i consolidar la població als pobles del nostre entorn rural. Cada vegada hi ha més emprenedors, empreses i famílies que aposten per orientar el seu futur cap a l'interior rural de la nostra província i volem promoure incentius que els ajuden a aconseguir-lo”.

Cal recordar que al novembre ja es va publicar la convocatòria per la qual el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals, el Servei d'Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I de Castelló, el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta i la Mancomunitat Alto Palancia convoquen la 1a edició de beques En Clau–Rural per a la realització de Treballs Final de Grau per al curs acadèmic 2021-2022. Són 16 beques dins del programa d'extensió universitària, de les quals 13 són per a treballs que s'orienten a algun dels municipis que integren el GAL Maestrat Plana Alta.

L'objectiu és fomentar la realització de Treballs Final de Grau orientats als territoris de l'interior rural per a contribuir a fixar la mirada de l'estudiantat en la ruralitat a l'hora de plantejar la resolució de problemàtiques, l'anàlisi de situacions o la proposició de projectes.

Ajudes per a estudiants de l'UJI en el curs 2021-2022

Podrà optar a aquestes beques l'alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló que es trobe matriculat en un Treball Final de Grau, de qualsevol de les titulacions que ofereix l'UJI durant el curs 2021-2022, mitjançant matrícula ordinària. Hi ha una consignació de 300 euros per a cada treball seleccionat i el termini de sol·licitud és fins al 24 de gener de l'any que ve.

Cal tindre en compte que el GAL Maestrat Plana Alta ja està impulsant i finançant moltes iniciatives empresarials promogudes per joves autònoms o que tenen petites empreses. Giner ha destacat el fet que “sense aquest treball de suport al nostre teixit empresarial del GAL Maestrat Plana Alta, moltes famílies haurien d'anar-se per a buscar una oportunitat laboral i augmentaria el risc de despoblació que ja pateixen molts dels nostres pobles. Per això estem més decidits que mai a fer costat als emprenedors dels nostres pobles i així ho estem treballant tots els ajuntaments i institucions que integrem aquest Grup d'Acció Local”.

El GAL Maestrat Plana Alta ha dut a terme un intens treball d'assessorament tècnic i informació a totes les empreses i emprenedors interessat per a no deixar perdre ni una oportunitat per al territori.

Cal recordar que les ajudes LEADER, amb les quals s'impulsen aquests projectes, estan cofinançades per les següents entitats: fons FEADER de la Unió Europea amb el 53,00%, Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana amb el 38,14% i el Ministeri d'Agricultura amb el 8,86%.