Pasar al contenido principal

El president José Martí anuncia convenis singulars perquè els municipis afectats puguen fer front a les despeses immediates generades pels incendis iniciats a Les Useres i Bejís

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat hui la voluntat de l'entitat que presideix de signar convenis singulars amb els municipis afectats pels incendis que es van iniciar el mes d'agost passat a Bejís i Les Useres, «perquè puguen fer front a les despeses immediates generades arran d'aquests greus incidents mediambientals». Així ho ha manifestat en la reunió que s'ha celebrat hui a l'Ajuntament d'Altura amb les alcaldesses i els alcaldes de les localitats que van patir les conseqüències del foc. En la trobada també han participat la delegada del Govern d'Espanya en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i la directora territorial de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo.

El president ha traslladat a més la bona notícia del consens aconseguit en la Diputació entre l'equip de govern compost per PSPV-PSOE i Compromís i el Grup Popular, també queda obert a Ciutadans, que es materialitzarà en una moció de defensa dels municipis afectats, en la qual s'inclouen línies d'ajudes que complementen, en cas de ser necessari, els programes de recuperació que pose en marxa el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana. El document serà confirmat pel ple el pròxim dia 13 en la sessió ordinària corresponent al mes d'agost, que com tots els anys, se celebra al setembre.

El president ha agraït la disposició a l'acord del Grup Popular, amb la seua presidenta provincial i diputada provincial al capdavant, Marta Barrachina.

Terminis i pla de turisme

José Martí també ha mostrat davant els regidors la voluntat del seu equip de govern de retardar els terminis d'execució per a aquests ajuntaments dels diferents plans i programes que impulsa la Diputació i la realització d'un pla específic perquè tinga continuïtat tot el que ja s'estava fent en matèria turística a través del Patronat Provincial.

Martí ha finalitzat dient que els ajuntaments afectats pel foc i les persones que resideixen en ells «no estaran sols, tindran el suport de les diferents administracions». Segons ha explicat, «estem parlant de xicotets municipis i ja sabeu que la Diputació és especialment sensible a tot allò que té a veure amb la despoblació».

El president també ha agraït la ràpida resposta donada pels governs central i autonòmic «davant aquesta emergència ecològica» així com el reconeixement públic que les alcaldesses i els alcaldes dels municipis afectats han mostrat al Consorci Provincial de Bombers, en una carta pública.