Pasar al contenido principal

El president de la Diputació de Castelló aplaudeix l'aposta de Correos per a ampliar els seus serveis en el món rural i facilitar a la ciutadania gestionar rebuts a través del carter

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat l'augment dels serveis de Correos per a donar serveis al món rural i «permetre a la ciutadania poder realitzar des del seu poble gestiones que fins hui suposava haver de traslladar-se a la capital de la província o a les localitats de referència de la seua comarca».

Martí ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se en el Palau Provincial amb els gerents de Producció de Correos, José Luis Sánchez, de Productes i Serveis de l'Àrea Est, Ernesto Adell, els qui li han mostrat tots els nous serveis que acosten l’administració als municipis de la província, a més d'abordar noves vies de col·laboració entre totes dues entitats.

Per al president de la Diputació de Castelló és «fonamental que, entre totes les institucions, siguem capaces de millorar l'atenció a la ciutadania, més si cap en una província com la nostra, en la qual 115 dels 135 municipis que tenim tenen menys de 5.000 habitants». Segons José Martí, «que un veí de l'interior puga fer gestions a través del carter per a pagar rebuts o realitzar ingressos és, sens dubte, un exemple del que ha de ser tindre el mateix accés als tràmits administratius que els veïns i veïnes de qualsevol ciutat».

Els responsables de Correos, en la seua visita, han informat el president dels dispositius electrònics portàtils (PDA) amb noves funcionalitats que permeten oferir a domicili molts dels serveis que l'empresa estatal presta a través de la seua xarxa d'oficines. En concret, s'han entregat 245 nous dispositius de manera que les persones interessades, aprofitant la visita dels carters i carteres castellonenques, poden accedir a gran quantitat de serveis. Aquesta recent dotació garanteix a més que els 59 serveis rurals de la província faciliten l'accés a la seua àmplia gamma de serveis en els municipis més xicotets de la província de Castelló.

Així mateix, ja és possible que, a través dels carters i carteres, els clients de Correos puguen rebre diners en efectiu, enviar i rebre paqueteria, pagar rebuts i tributs, adquirir embalatges, sobres, segells, gestionar serveis de llum, gas i telefonia, i molts serveis més que es presten en qualsevol de les 31 oficines que Correos té a la província de Castelló o de les 2.370 oficines de Correus en tota Espanya.

Altres possibles vies de col·laboració abordades en la reunió han sigut la instal·lació de nous Citypaq per a permetre als ciutadans recollir, enviar i retornar les compres de paqueteria per Internet en el dia i a l'hora que millor convinga. Aquesta iniciativa també redunda en una millora de serveis postals i de paqueteria en l'àmbit rural.

Sánchez i Adell també li han fet arribar al president de la Diputació el seu compromís amb el servei públic, i amb continuar avançant en la seua línia estratègica d'acostar serveis als ciutadans i incrementar les prestacions oferides al món rural.