Pasar al contenido principal

El polígon Vara de Quart de València serà en cinc anys un pol innovador centrat en l’agroalimentació, l’energia, les indústries creatives i les digitals

El polígon Vara de Quart viurà en cinc anys una reconversió que el convertirà en el pol innovador de la ciutat de València i que afectarà l’urbanisme, la mobilitat, els usos, el medi ambient i l’habitabilitat de la zona. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat el document diagnòstic i estratègic del futur districte innovador acompanyada del redactor del document, l’enginyer Miquel Barceló. Gómez ha explicat que el pol innovador és una aposta per tal que “les grans empreses es localitzen, aposten i invertisquen en la nostra ciutat”.

Sandra Gómez ha assegurat que “hem volgut pegar-li la volta al polígon Vara de Quart per tal que es convertisca en el districte de la innovació i en la major operació de regeneració i de reciclatge urbà que viurà la nostra ciutat”. En este sentit, “anem a reconvertir 60 hectàrees en un barri i en un districte innovador on hi haja una barreja d’espais, on hi haja espais residencials i servicis públics, però sobretot que allotge el gran repte de les grans borses de terreny per tal que grans empreses es localitzen, aposten i invertisquen en la nostra ciutat”. La regidora espera “convertir este espai en el nou motor de la ciutat i que, a més, siga un motor econòmic que genere ocupació i benestar però, sobretot, que genere integració social”.  

El futur pol innovador de Vara de Quart es centrarà en quatre grans àrees productives, el sector agroalimentari, les indústries culturals i creatives, les energies renovables i les indústries digitals. El redactor del document, Miquel Barceló, ha fixat un període de cinc anys per a la implementació del nou districte innovador tot i que considera que, a partir del primer any, començarà la transformació urbana, econòmica i social.   

El futur districte innovador tindrà unes 60 hectàrees i començarà per una modificació urbanística que permetrà la creació de zones residencials, espais verds, servicis públics, carrils-bici i mitjans de transport, entre d’altres.

El polígon Vara de Quart és un espai creat a mitjans dels anys seixanta per allotjar les indústries que abandonaren el centre de la ciutat. La transformació prevista per als pròxims anys, inspirada en models ja en vigor en ciutats com Barcelona o Londres, treballarà la col·laboració pública i privada i s’inspirarà en altres pols innovadors coneguts arreu del món com Silicon Valley.