Pasar al contenido principal

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, insta a la Generalitat a agilitzar la resolució d’ajudes europees per a millorar la gestió de residus

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha reivindicat la necessitat d'agilitzar la resolució dels Fons Europeus per a la millora de gestió de residus, ja que ajuntaments com el de Castelló estan a l'espera per poder implantar el sistema de recollida porta a porta als barris perifèrics i de muntanya.

En una taula rodona celebrada en l'Ecofira a València, Garcia ha manifestat que en la transició d'una economia d'usar i tirar a una economia molt més respectuosa amb el nostre planeta i recursos que tenim, «un dels camins que hem de fer és, si o si, canviar com cada dia tirem el fem i gestionem els nostres residus».

En eixe sentit, com a regidor de l'àrea de residus també en l'Ajuntament de Castelló, ha instat a la Generalitat a resoldre les ajudes de Fons Europeus per a implantar aquest tipus de recollida en els barris de muntanya. «Justament per a millorar les xifres de reciclatge que tenim en la ciutat on, recordem, en aquesta legislatura hem sigut capaços de triplicar pel treball que hem fet des de la regidoria», ha expressat.

Garcia ha explicat, també, com s'ha millorat la recollida selectiva a Castelló, on s'han instal·lat contenidors d'orgànica, una millora en la contenerització, i un reforç en educació ambiental.

«Des de l’àrea de Sostenibilitat el que volem és la digitalització dels contenidors d'orgànica i desenvolupar el sistema porta a porta en certes zones de la ciutat. Perquè tenim l'objectiu dels ODS que en 2035 sols el 10 % dels nostres residus acabe en un abocador i això implica que s'ha de fer recollida selectiva en les ciutats i, per això, hem de millorar», ha manifestat Garcia.

A banda el diputat i regidor també ha aprofitat per a parlar de la situació del porta a porta a les comarques de Castelló: «La Diputació ha apostat per la digitalització dels contenidors i la recollida selectiva porta a porta i, en eixe sentit, s'està licitant en el Millars la recollida selectiva en municipis com Montanejos, Cortes de Pallás, Cirat i Montán», ha incidit.

Per altra banda, ha continuat, «l'ens supramunicipal està en licitació d'un estudi justament perquè les altres dos àrees que porta la gestió de residus, que són Alto Palancia i Els Ports, puguen aportar valoracions. Perquè estem treballant perquè més de la meitat dels municipis de la província de Castelló tinguen accés a la recollida porta a porta», ha conclòs Garcia.