Pasar al contenido principal

El CdT+i de Morella albergarà al setembre la fira gastronòmica Tastem per a promocionar la gastronomia de l'interior

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, acompanyat pel director de formació de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana, Javier Solsona, i el xef amb estrela Michelín, Miguel Barrera. ha presentat la primera edició de Tastem, la fira gastronòmica els Ports-Maestrat, impulsada per Turisme a través de l´Exquisit Mediterrani i que se celebrarà el 25 i 26 de setembre de 2021 en el CdT+i de Morella els Ports.

L'acte ha comptat també amb la presència de l'alcalde de Morella, Rhamses Ripollés; el president de la Mancomunitat Comarcal els Ports, Blai Peñarroya, la directora del CdT+i de Morella els Ports, Luisa Almuni, i el vicepresident de la patronal hotelera Hosbec a Castelló, Javier Gallego.

Es tracta d'un certamen que naix amb l'objectiu de promocionar la rica gastronomia de les comarques de l'interior de tota la Comunitat Valenciana. Per a Francesc Colomer, "aquest certamen es crea com un revulsiu i un element de dinamització no sols de la comarca dels Ports, sinó de tot l'àmbit de l'interior de la Comunitat Valenciana".

Durant la seua intervenció, el titular de Turisme ha destacat els atributs de l'interior de la Comunitat Valenciana, així com l'espai singular de la Fàbrica Giner, ubicació del CdT+i Morella els Ports i lloc de celebració del certamen gastronòmic hui presentat.

Així mateix, el secretari autonòmic ha recordat que "la gastronomia juga un paper fonamental en la inspiració del viatge" i ha assenyalat que "la primera edició de Tastem pretén posar en valor totes les cuines de tot el territori de la Comunitat Valenciana".

De la mateixa manera, Colomer ha manifestat que "aquest congrés s'estrena en un any crucial, on la gastronomia de la Comunitat Valenciana juga un paper molt important a nivell nacional i internacional", per la pròxima edició de la gal·la Michelín que se celebrarà a la fi d'any a València.

Per part seua, Miguel Barrera, Estrella Michelín amb Cal Paradise i director gastronòmic de la fira, proposa que "aquest congrés siga un viatge pels diferents paisatges castellonencs, les seues aromes i sabors", en el que ha definit com a "cuina amb memòria i arrels".

Barrera ha destacat "la il·lusió de fer una fira pròpia de l'interior", al mateix temps que ha destacat que "aquest congrés ens permetrà mostrar el nostre i donar-lo a conéixer de manera col·lectiva".

Així mateix, ha agraït a Turisme la possibilitat de fer realitat aquesta fira, "per tindre aquesta iniciativa i donar l'oportunitat i possibilitat a les zones d'interior de poder créixer com a destinació turística i gastronòmica", ha afegit.

El director gastronòmic del certamen espera que Tastem siga un congrés participatiu, així com "un punt de partida perquè Castelló i tot l'interior de la Comunitat es conega per tota Espanya", ha assenyalat Barrera.

Tastem, cuina amb memòria i arrels

La cuina central serà l'eix principal de la fira, amb demostracions culinàries en directe protagonitzades pels xefs més representatius de la nostra cuina. El programa de la fira contempla a més degustacions i tallers oberts al públic, amenitzats amb diverses actuacions, que faran les delícies de tots els assistents.

Una fira oberta a públic i professionals

Tastem es posiciona com una fira oberta al públic general, però també als professionals, empreses i institucions relacionades amb la gastronomia, la restauració, el turisme i els productors de l'interior de la Comunitat Valenciana.

L'àrea d'expositors albergarà a professionals, empreses i institucions relatives a la gastronomia, la restauració i els productors locals. L'oli, el vi, la mel, les fruites i verdures, la ramaderia, el formatge, els bolets, la fruita seca i la tòfona, són només alguns delos exemples de l'excepcional matèria primera que es produeix en les nostres terres i que alimenta les cuines dels més famosos restaurants també a nivell nacional.

L'horari del certamen serà de 10 a 20 hores i l'accés serà gratuït amb entrada obligatòria, descargable a través de la plataforma Enterticket.es. La fira se celebra a l'aire lliure i es respectaran les mesures vigents quant als protocols de seguretat anti-COVID relatius a distància de seguretat, ús de màscara i distància social.