Pasar al contenido principal

El 47 concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia de Gandia se celebrarà el pròxim 2 de juny

El 47 concurs Internacional de Fideuà i gastronomia se celebrarà el pròxim 2 de juny a l'hotel Bayren de la platja de Gandia. Esta setmana s'ha presentat a la Marina de València en un acte que va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el diputat autonòmic de Turisme, Jordi Mayor; el president de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, i amb l'assistència de representants autonòmics, de l'Ajuntament de Gandia així com a membres del sector turístic i premsa especialitzada.

El concurs comptarà aquest any amb 30 participants nacionals i internacionals i per primera vegada, s'organitzarà la I Fira Gastronòmica "Tasta Gandia" al Moll dels Borja. Tres dies, del 2 al 4 de juny, on els restaurants integrats a DestíSafor, l'associació que aglutina els professionals de l'hostaleria de la comarca, protagonitzaran a través de la iniciativa "Tasta Gandia", showcookings i degustacions que permetran posicionar a Gandia com a destinació d'excel·lència gastronòmica.

Avelino Alfaro va voler posar en valor la importància que ha adquirit en concurs explicant que les places existents per participar es van esgotar en menys de 48 hores i va incidir en la idea que cap esdeveniment del caràcter que siga pot convertir-se en referència sense la col·laboració de multitud parts que han de tindre clar que l'objectiu és compartit.

Per la seua banda, Jordi Mayor va qualificar el concurs d'aquest any com el de "la recuperació de la normalitat" i va destacar que "aquest estiu reprendrem la vida turística plena i esperem i desitgem que tinguem una temporada que, segons les expectatives, pot superar la de l'any 2019".
"La fideuà és un símbol de superació de problemes i esperem que aquesta edició siga el tret d'eixida d'un gran estiu per al sector".

Finalment, la primera autoritat municipal va destacar que "El concurs internacional de Fideuà de Gandia és el millor aparador per mostrar la potencialitat i el propòsit de noves conquestes per part dels nostres professionals, dels hotelers, els hostalers i el sector turístic, que treballen cada dia des de la tenacitat, amb la valentia de resistir i alçar-se sempre".

"Aquest esdeveniment és també una revolució de la creativitat, del talent i de la innovació a la cuina, que tantes emocions desperta als nostres paladars" va afirmar Prieto qui va finalitzar la seua intervenció convidant els presents a visitar Gandia en qualsevol moment de l'any, però especialment durant els dies que el nostre plat per excel·lència compartirà protagonisme amb la nostra llum meravellosa, amb la nostra línia inigualable de platja o amb el tret del nostre horitzó mediterrani".