Pasar al contenido principal

Dos persones detingudes per estafa de 270.000 quilos de caquis i cítrics a la Ribera Alta

La Guàrdia Civil ha procedit a la detecció de dos homes, de 43 i 52 anys, tots dos nacionalitat espanyola, per un delicte continuat d'estafa en la venda de 270.000 quilos -entre taronges i caquis- a la Ribera Alta, amb una valoració en el mercat de més de 84.000 euros. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

L'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca ha desenvolupat una sèrie d'investigacions per a donar resposta a l'activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de taronges i caquis, compreses dins de la denominada “Operació Xinche”.

A la fi de l'any 2019 es van començar a rebre diverses denúncies i informacions sobre una mercantil que es dedicava a la compra venda de cítrics i caquis pagant als llauradors amb pagarés que no disposaven de fons.Com a resultat a l'anterior, s'iniciaren investigacions sobre la mercantil denunciada, donant com a resultat que el gerent i un altre associat a aquest, eren els responsables d'emetre pagares sense fons a productors valencians de la zona de la Ribera Alta i empreses de cítrics.

Els agents de l'Equip ROCA de la companyia de Sueca, després de realitzar els seguiments de les vendes realitzades, anàlisi documental de contractes, estudi dels pagares i comptes bancaris, així com detectar que compraven als llauradors el producte agrícola a un preu molt elevat, fins i tot trobant pagares en blancs al portador, per a posteriorment vendre'l a una quantitat molt per davall al preu comprat al llaurador en diferents mercantils que es troben dins i fora de la província. Les quantitats estafades ascendeixen a un total de 84.052 euros per la venda de 134.360 kg de taronja i 135.817 kg de caquis.

A conseqüència de tot l'anterior, es va culminar la investigació amb la detenció d'aquestes persones, ingressant a la presó la persona de S.P.F per causes pendents d'estafa en la compra venda de productes agrícoles. S'han pogut esclarir a la fi nou delictes d'estafa.