Pasar al contenido principal

Diputació de Castelló donarà subvencions per a crear botigues multiservei en pobles de menys de 200 habitants

Demà dimarts la Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà les bases per les quals es regirà la concessió de subvencions a municipis de la província de menys de 200 habitants per a la creació de botigues multiservei, la partida pressupostària de les quals ascendeix a 120.000 euros. La quantitat màxima subvencionable per municipi serà de 12.000 euros. Podran accedir a aquestes ajudes els 44 pobles que segons el Padró Municipal publicat per l'Institut Nacional d'Estadística a data d'1 de gener de 2019 comptaven amb menys de 200 persones censades. Un dels requisits serà l'existència d'un local apte per al desenvolupament d'aquesta activitat comercial.

“Són subvencions a les quals l'equip de govern de la nova Diputació progressista concedeix molta importància perquè considerem que han d'ajudar al foment del desenvolupament econòmic i social de les poblacions que compten amb menys habitants i recursos”.

La pretensió és la de crear una xarxa provincial de nous punts de venda per a atendre les necessitats bàsiques de les persones que resideixen o tenen habitatge en els xicotets pobles d'interior.

José Martí considera que “són instruments que han de contribuir a la dinamització de territori i a la contenció del fenomen de la despoblació”. El president ha finalitzat dient que “la Diputació té l'obligació d'implicar-se al màxim en aquesta mena de polítiques perquè per a fixar població al territori resulta imprescindible la generació d'activitat econòmica i la millora i increment dels serveis que es presten a la ciutadania”.